0

hem de o kadar fazla dizi var ki televizyonda öyle! yasak aşk, şiddet, ensest, öldürme, işkence gibi her türlü kötü konu var dizilerde. rtük'ün yerinde ben olsam ilk bunları ve o dedektiflik programlarını kaldırtırım.

0

bir sürü var. en başta sen anlat karadeniz var bence bazı kadın dövmeye meyilli kişileri suça teşfik ettiğini düşünüyorum insanları korkutarak istediğini yapabilmeyi örnek alıyorlar. zamanında da kırgın çiçekler dizisinde böyle bir karakter vardı çukuru çok seviyorum ama maalesef silahlı çatışmalar falan kötü örnek. aynı şekilde eşkıya dünyaya hükümdar olmaz var. bunların dışında her dizide olumsuz örnek olacak kötü karakterler var mesela bir litre gözyaşında kızın eski sevgilisi ali gibi. bazı erkeklere hödüklüğü öğretiyor bazı kızların ise romantik erkeğin öyle olduğunu sanmasına neden oluyor. aslında her dizide hem olumlu hem olumsuz yanlar var saydığım tüm dizilerin olumlu sosyal mesaj veren bir çok yanı var önemli olan sizin hangi tarafı görüp örnek aldığınızdır.

0

evet hemde çok var ama bunun önüne geçmek biraz zor bence...

0

bende yasak elma biraz olumsuz ama insan dayanamıyo izliyo valla

0

bence çocuklar ın yanında +13 şeyler izlenmediği sürece sıkıntı yok.

0

dizilerin %90'ı maalesef olumsuz örnek içeriyor. en muhafazakar dizide bile ufak tefek şeyler çıkabiliyor. faydaya değil reytinge bakıyor insanlar. bu yüzden bu tür önlemleri aileler kendi içinde almalı diye düşünüyorum. çocuklarımızın izlediği çizgi film kanalları veya kendi izlediğiniz dizilere, programlara çok dikkat etmeliyiz.

0

hangisinden başlayalım ki!
en başta ,çocuklar duymasın, beni affet, elimi bırakma, arka sokaklar, aşk ve mavi, buma benzebenzer birçok filim daha var.