0

daha küçüklükten başlayıp da çeyiz yapmak artık çok gereksiz bir şey çocuğunuz için bankada para biriktir siniz çok daha makbule geçer çünkü her gün yeni model bir şeyler çıkıyor şahsen ben eskiden aldığım bazı şeyleri beğenmiyorum ki bunları annem almış olsaydı daha da beğenmezdim büyük ihtimalle annemin aldığı şeyler gerçekten kullanışlı ama model olarak şu an çok daha modern şeyler var tabaklar nevresimler vesaire vesaire benim de bir kızım var ben ona çeyiz için bir şey olacağını zannetmiyorum biriktirebilir sen eğer olursa para biriktiririm evleneceği zaman çıkar ne isterse alırız zaten şu an için dantel ve türevleri neredeyse hemen hemen hiç kullanılmıyor ben ilk evlendiğim zamanlar da annemlerin örtüsü dantelleri kullandım ki hoşuma giderek kullandım gerçekten ama çocuk olduktan sonra hepsini yere indir veriyor o yüzden kaldırmak zorunda kaldım benim kızımın zamanında dantel gibi şeyler büyük ihtimalle hiç kullanılmayacaktır ya da vintage diyorlar ya o tarz bir şey olacaktır belki de kızım vintage modasının seven bir kız olacak onu da bilemem :) eğer severse ben kendi dantellerim ona seve seve bir verebilirim.

0

uzayda mı yaşamayacak o çocuk zamanla ve usulüne göre evliliğin doğru biçimde ifade edilip gerekliliği anlatılması gerekli hepsinden önce önünde anne baba bir aile modeli var zaten. çeyiz psikolojisini bozacak olsa önce anne babasının karı koca ilişkisi de bozar diye düşünmek lazım. çocukların gerçeklerden uzak hikayelerle yetiştirilmesine karşıyım. herşey vaktinde ve usulüne uygun anlatılarak gerçekçi bireyler yetiştirmek daha dogru. bir neslin psikolojisini bozdular birinin ki daha bozulmasin daha küçükken leylek getiriyor diye başlıyorlar sonra çocuklar mucize sihir gibi şeylerin olduğu hayal dünyasında yaşamaya başlıyor bu da psikoloji bozmaktır. henüz küçük olduğunu herseyin sebebini vakti gelince öğreneceğini anlatmak o kadar da zor olmamalı. çeyiz de aynı şekilde çok erken yaşta başlamak senin tercihin ama niye yaptığını söylemeye çok da gerek yok .

0

her an düğün varmış gibi bir çabayla çeyiz yapılması tabiki de doğru değildir. çocuk veya kız da imrenerek ister istemez aklı ona gidecektir. bu yüzden anne çeyizi hazırlamalı ama bunu çocuğun gözüne sokmadan yavaş yavaş hazırlamalı. zaten eğer kızı evlenecek yaşa gelmiş ise ve çeyiz eksiği varsa birlikte hazırlarlar . o yüzden küçük kızımıza çok belli ederek çeyiz yapılması bence doğru değildir . çünkü çocuklar anne babalarını model alırlar . anne çok kitap okuyan biriyse çocuk da kitap okur. ama anne çeyiz meraklısı ise çocuk da çeyiz meraklısı olur. bu sadece kız çocuklarında değil erkek çocuklarında da böyledir. babası mesela balık tutmayı çok seviyor ve çocuğunu götürüyorsa çocuk ister istemez onu hobi haline getirecek ve büyüdüğünde de balık tutma isteği içerisinde olacaktır . bu nedenle anne babalar her şeyin bir zamanı olduğunu bilmeli ve bilinçli olmalıdır.

0

çeyiz yapılması gayet normal ve kafa karıştırmaz neden derseniz kız annenin evinden ayrılıyor ve evden giderken bi bohça tarzı gipi bişi götürmesi gerekir ve bohça yerine çeyiz deniliyor bundan dolayı kafa karıştırmıyor