0

gürültü patırtı eğlence ve şaka anlamlarına gelir. kadınlar arasında, erkekler arasında, belirli bir yaş grubu arasında olur. ortaya bi konu atılır, bunun üzerinden herkes söylemek istesiğini söyler ve eğlenirler. gırgır şamata yapılır aslında içi boş konuşmalardır. insanlar birbirini lırmadan eğlenebilir. ergenler arasında daha çok olur :)

0

gürültü patırtı da denebilir. kontrolsuz sesli davranışlar

0

şamata gırgıra almak alay etmek eğlenmek anlaminsa kulanilir.

0

şamata gırgır işte biraz boş yapar biri konuşurlar saatlerce konuşurlar ve konuşmaya devam ederler eylenirler ve daha fazla konuşurlar konuşurlarken çekirdek çitlemeye başlarlar ve bu böyle belkide dedikodu ya akdar gider yani insanlar cevaplarını nasıl bu kadar uzatabiliyor anlamadım çok boşmu yaptılar yoksa cidden gırgır şamata veya geyik dedimiz şeyin bu kadar çok anlatılabilecek özelligi varmı benim bildigim bu kadar belkide arada kola felan içiyorlardır ama genel olarak eylenerek konuşurlar gündem hakkında fln artık ne hakkında konuşuyorlarsa bu kadar

0

gırgır şaka yapmak alay etmek kucuk düşürmek anlamlara gelir. kafaya almak alay konusu yapmak gibi şeyler. ağzı olup dili olmayanlar sürekli kendini zeki sananlarin alay şamata konusu olur. ama ben boyle şeylere karşıyım kimseyi kauçuk düşürmek alay etmek kimsenin hakki değil . sen kurnaz olabilirsiniz arkadasinla alay etme hakkin yok. senin sohbetine gelmişse sana değer verdiği içindir ki senin de orda ona şamata yapıp alay etmen hic hoş değil boyle şeylere karşı biraz yapıcı olalım lütfen

0

eğlenmek için yapılan komik sözler hareketler bütününe denir.

0

şamatanın tek bildiğimiz bize güldürücü kişi :) karsındaki kişiyi veya kişileri güldürmek amaçlı şaklabanlı yapan kişilere biz ne kadar şamatya birisin diye tabirlerde bulunuruz çok güldüren herşeye güldüren güldürmekten vazgeçmeyen :) siz de etrafınızdaki insanları güldürün arkadaşlar :)

0

gırgır şamata diye bi kalıp vardır. burada ki şamata gürültü eglenceli muhabbet demektir.

0

şamata halk ağzında gürültü yapmak olarak nitelendirilir. mesela çocuklar gürültü çıkardığında büyükleri onlara şamata yapmayın çocuklar diyebilir. istenmeyen gürültü çıkarmaya denilebilir.

0

eğlenme, muhabbettin tatlı hâli gibi açıklayabiliriz. tabi bunlar biraz yüksek frekanslarda yaşanıyor.

0

şamata türk dil kurumu'nun sözlük anlamı olarak gürültü cümbüş patırtı'dır.

0

bir arkadaş ortamında dönen muhabbette eğlenerek gülerek şamata yapılır bunada şamata denilir

0

şamata yaramazlik derecesini abartan cocuklara genellikle şamata seni deriz. cocuklara bu kadar gürültü yapmamaları gerektiğini soylemeliyiz . ve onlara bu durumun yanlis bir sey olduğunu soylemeliyiz. yoksa gidilen yerlerde misafirlikte falan size zor anlar yaşatabilirler. bu duruma düşmemek için önceden önlem almak gerekir. gerek cocuk olsun gerek buyuk bir birey olsun bu konuda duyarlı olmalidir. edepli olmalidir. benim bir kardesim var . o kadar yaramaz ki hic yerinde durmuyor her dakika yaramazlik yapıyor. gürültü ses çıkarmak hoşuna gidiyor. herkese karşı saygısız davraniyor. kac defa doktora götürdük. hiperaktif biri olduğunu söylediler. zamanla bu aktiflik geçecek dediler. ama gun geçtikçe bu daha da alevleniyor. ben bir şey anlamadim. bir kız kardeşimde var maşallah cok sessiz sedasiz hic sesi cikmaz. yaramazlik nedir bilmez. otur dersin oturur. kalk dersin kalkar. simdi siz olsaniz hangisini misafirliğe götürürsünüz. ben kiz dediğinizi duyar gibiyim. bende kiz kardeşimi götürürüm. ama diğer kardeşimi de ihmal etmem. ikisine de esit davranirim. ayrimci biri degilimdir. ama hiperaktif olan kardesim dur demek na mümkün degil. her zaman yaramazlık yapmak icin firsat arar. eger o fırsatı hele bir yakalasin siz onu o zaman görün . tutabilene aşk olsun . ben tutamıyorum. sadece komşunun gözlüklü oğlu veysel den korkar. onun dediklerini yapar. bizde yaramazlik yapinca bak veysel i cagiririz diyoruz öylece duruyor sesi bile çıkmıyor. herkes yaramazlik yapmaya biraz meyillidir. ancak nerede yapilip yapılmayacağı o insanın karakterine baglidir. saglam karaktere sahip insan nerde ne yapacağını bilir. bu yüzden ağacı yas iken başını ezeceksin. yoksa büyüdüğünde vay halinize. ben yaramaz insanlari sevmem. yaramaz şamata insanlar büyüdüğünde akıllı bir insan oluyormuş . boyle birsey var evet ben şahit oldum. küçükken yaramaz şamata olan çocuk büyüdüğünde sessiz sedasiz bir insan oluyor. acaba benim kardesim de büyüyünce boyle olacak mi cok merak ediyorum. insallah oyle olur ya yoksa bu çocuk bizim başımıza cok bela olur. birsey diyim mi aslinda bu hayatta yaramaz olacaksin . oyle insanlar daha cok seviliyor sanki. bana mi oyle geliyor bilmiyorum ama bakalim mevlam ne eyler ne eylerse güzel eyler..

0

girgirla birbirlerine çok yakisirlar.
sesli gülmek yaygaraya varan şekilde eğlenmek manası da taşır. allah ağzımızın tadını bozmasın dostlar.

0

şamata bir ortamdaki olan gereksiz seslerdir samatayı daha çök cocukla yapar cocu ların boş gereksiz konuşmalarına şamata derler büyük insanlar büyükler felen

0

sesli gulmek eğlenmek gurultu yapmak yaygara derecesinde eglenmek gırgır şamata cok kullaniriz

0

gürültülü eğlenme çeşididir ve bu gürültü fazlasıyla rahatsız edicidir

0

gürültü patırtı yaygara demektir insanı çileden çıkaracak kadar gürültü yapmak

1

şamata gır gır şamata yapmak. eğlenmek eğlenceli geyik muhabbeti yapmak espiri yapmak güzel sohbettir

0

düzensiz, birbiriyle baglantisiz gürültü patirtiyi ifade eden bir kelimedir. kavga ortamları, trafik karmaşası durumlarında kullanılan bir tabirdir genellikle. yada trafik, kavga, müzik ve karşılıklı laf atismalari gibi birçok olayın birbirine karışması sonucu ortaya çıkan karmaşadan elde edilen ses topluluğuna da aynı şekilde şamata kelimesi ile tanımlamak mümkündür.