0

çok şey var hangi birine örnek vereyim
mesela baklalarda olan bir gida ürünü olarak ülker cikolatali goflet örneğin

0

ucuz olan birşey bulabilirsek alacağız da gerçekten ucuz olan birşey kalmadı 0.5lik su 0.60 krş ama wc ye gidiyorsun 1 lira hem pahalılık hem tezatlık ne ararsan var bizim ülkemizde :)

0

indirime giren her ürün ucuzdur bence. yinede gerçekten fahiş fiyata olan ürünler de piyasalarda bulunuyor. bence en ucuzlari şimdilerde aliexpress de bulunan çin mallarıdir.

0

her sey o kadar pahali ki kiyafet alirken 30 tl altindaki her sey bana ucuz geliyor. ki zaten 30 tlye sattiklari urunler de kalitesiz vs. al 10 gun kullan at gibi. hoş 60-70tl lik kazakar bile oyle artik. her sey asiri kalitesiz ama cok pahali vallahi nasil sag kalicaz bu pahalilikta hicbir fikrim yok.

0

dolar olmuş bilmem kaç tl , türk lirası değeri yerlerde ucuz ürün bulmak imkansız gibi bir şey en ucuz şey üründüonu bile 30 kuruş yapmışlar

0

yerli ürünler yabancı sermayeden oluşan ~rünlerden daha ucuzdur.

0

türk lirası şu an çok ucuz bununla turkiyede ucuz birşey bulmak gerçekten çok zor

0

doğruyu söylemek gerekirse hayat oyle pahalisti ki ucuz birsey kalmadi hayat pahalilasti işizlik coğaldi. bir sakiz bile on bes kuruş belki daha fazla askeri ücretli biri. hayatini sürdürmekle zorlaniyor.

0

şuanda ki yaşam şartlarina bakilirsa cokta ucuz birşey kalmadi en ucuz şey sakizdir.

0

ekmek ucuz dur
su
ayran
cekırdek cıkolatalare suyları
meyve
tavuk döner lahmacun pıde köfte bulgur makarna pirinç katı yag bunlar hep ucuz bence

0

şu anda piyasanın durumunu düşünecek olursak fiyatı ucuz yiyecek ve içecek gerçekten artık bulmak zor gibi duruyor. çünkü gün gittikçe genel olarak her şey pahalı olmaya başladı. özellikle dolar ve euro çıktıktan sonra piyasadaki bütün şeyler de bir artış olduğunu hepimiz gördük. şu anda yılbaşı zamanı geldiğinde de büyük bir zamana karşı karşıya kalacağını tahmin etmek güç değil. şu anda en ucuz markete bile gitmeye kalksak oradakiler bile pahalı gelmeye başladı. bu yüzden şu andaki geçimimiz gerçekten çok zor olduğunu söylemek mümkün. herkes her istediğini alamıyor maalesef.

0

artık ucuz bir şey bulmak gerçekten de çok zor. yine de diğer marketlere oranla a101 ve bim ürünleri ucuz oluyor. genelde oradan alışveriş yapmayı tercih ediyorum. özellikle abur cubur yiyeceklerden cips, kola, çikolata ve çekirdek diğer marketlere oranla daha ucuz oluyor.

0

bu aralar ülkede ucuz bulabileceğimiz şeyler azaldı. hemen hemen her şeye %50 ve üzerinde zamlar yapıldı. fakat hala internet üzerinden veya büyük marketler zincirleri üzerinden ucuz mallar alınabiliyor. sıkı bir takipçi olmak ve ürünleri sürekli takip etmek yararlı olacaktır. örneğin bim şok a101 gibi marketler her hafta belli bir gün veyahut haftanın belirli diğer günlerinde indirimli ürünler satmaktadır. bu ürünleri takip ederek daha ucuza tüketim yapılabilir.

0

öyle bir dönemde yasıyoruz kı su anda ucuz olan hic bir sey bulunmamakta. elini neye atarsan at elini yakıyor gercekten.bu sebebten ucuz olan bir sey söyleyemecegım sana.ülkede kriz var zaten hersey pahali ucuz kalan bır urun ben goremıyorum.

0

bence şuan türkiyede ucuz olan hiçbirşey yok bu yüzden hiçbirşeyi ucız bulmuyorum bence ucuz bulunacak hiçbirşey yok yag şeker çay deterjan bulaşık deterjanı sabun şampuan bunların hepsi pahalı bunların çogu türkiyede üretiliyor ama yine zam geliyor ben bu işi anlamış degilim arkadaş nasıl bu millet asgeri ücretle geçinecek anlamış degilim herşey 2 katına çıkmış millette para yok para olmamasının sebebi ise belli bu son zamanlarda yapılan zamlar bu zamları dolara baglayanlar var dolar düştü peki doları arkasına alıpta ürünlere zam getirinler ne oldu şimdi hadi fiyatlarıda düşürün yermi yemez anadolu çocugu oyun bunların hepsi bir oyun şimdi enfilasyon indirimi diye birşey var oack ayında yapılacak zamın oranı azalsın diye yapılan bir kampanyadır bunlara türk milletinin karnı tok arkadaş böyle olöaz zengin yesin içisin gezsin fakirde ölsün bu nasıl bir iştir anlamış degilim ama bir gün degişecegine inanıyorum bu böyle devam etmez

1

bu soruya cevap verirsem korktuğun bir şey berat albayrak söyledigim ürünü pahalı ya çevirecek.bu yüzden sessiz kalmak bazen insanlığın umududur.çünkü aslında bu soru bizim kalkınmamıza yardımcı olabilir ama bu soruya turistler cevap versin.çünkü biz söyleyince yani halk üzerinde devletin başında iki yüzlüler oda belli bir fiyat koyuyor. bu ürünleri saymak istesem en başta tekstil ürünleri geliyor. çünkü yabancı şirketler bizim tekstil ürnlerine çok önem veriyor. ve bu ürünlerimizin ucuz olduğuna işaret ediyor.

0

türkiyede fiyatını ucuz bulduğum hiç bir ürün yok doğrusu alım gücümüz yerlerde benim aklıma ucuz bir şey gelmiyor su dicem onuda katı atık falan vergilerle uçuyorlar zaten ha ha doğru nefes almak

1

aslında şu sıralar hiç birşeyin fiyatı bana uygun gelmiyor.herşey uçuk kaçık bunun sebebi gelir-gider dağılımındaki eşitsizlik diye düşünüyorum hayatımızda zamlar büyük ölçüde yer kaplamaya başladı herşeye zam da zam asgari ücrete 2 kuruş zam yapılıyorsa onun 10 katı bizlerden çıkartılıyor resmen yani adaletsizce herşeyin fiyatı para olunca herşey uygun gibi gözüküyor insanın gözüne para olmayınca bir sakızın fiyatını bile uygun bulmuyorum açıkçası.degerlendirilmeli bütün ürünler her bütçeye hitab etmeli ülkemizde bu şuan çok uzak bir düşünce olsa da tartışmaya değer bir konu iyileştirmeler yapılmalı eşitlik sağlanmalı artık .

0

falımın tekli sakızı, ülker çubuk kraker, 1 tl lik mısır ve patates cipsleri,(mısır dahil) bim, a101 gibi zincir marketlerde çok ucuza ürünler bulabiliriz aynı zamanda.

0

bu aralar fiyatı uygun dediğimiz o kadar az şey var ki hatta belki artık yok bile. ama giyim sektöründe sezonu geçen yada beden sıkıntısı olan ürünler indirime girebiliyor. gıda sektöründe son kullanma tarihi yaklaşan ürünler bazı marketler tarafından indirime giriyor. tabi bunu çoğumuz farketmeden sevinçle alıyoruz ama. sonucu gören hüsran. önceden outlet mağazaların da fazlasıyla ürün bulunurdu. son zamanlarda böyle durumlar söz konusu bile değil.