1

benim nefesim, 37 yıllık eşim. bana her zaman yardım eder, evlendiğimiz zaman ben hiç bir şey yapmayı bilmiyordum. tek bildiğim makarna yapmaktı onu bile hamur yapardım. eşim çok iyi yemek yapar, bilmediği hiç ama abartmıyorum, hiç bir şey yoktur. çalışırdık, eve gelirdik beraber yapardık, ağırlık eşimde idi. yıllar böyle geçti. emekli oldum, yine eşim yapıyordu yemeklerin çoğunu. rahmetli annem hiç unutmam bana şunu dedi bir gün, alışmış ya hep kadınlar bu toplumda her şeyi yapar zihniyetine. dedi ki; "kızım tamam anladık, eskiden çalışıyordum, eşin sana yardım ediyordu, ama artık emeklisin, bütün gün evdesin, gir şu mutfağa kızacak bir gün" gibi şeyler bana dedi. ben de güldüm. "anne dedim benim kocam herkes gibi değil, o hem mutfağı hem de beni çok seviyor." benim bir de bir huyum vardır, canım bir şey yapmak istemesin asla yapmam. herkes gibi eşimde bunu bilir. ama yaparsam da efsane yaparım, özellikle emekli olduktan sonra bu efsane lezzetlerim çevremce bilinir. diyeceğim bizim evde halen eşim yemekleri yapar, bende salata yaparım, sofrayı hazırlarım, bulaşıkları yıkarım gibi. ama o kadar farklı lezzetler yapar ki, bildiğimiz sıradan her kadının yaptıkları yenmez bizde. zaten her gün farklı şey olmalı. eşimin huyudur, ertesi güne aynı yemeği yemez.
seviyorum evimin ve hayatımın erkeğini. hep derim, ben bu dünyanın en, en, en şanslı kadınıyım.

0

şuan evli değilim. erkekler pek eşlerine yardım etmiyorlar genelde ellerinde kumanda tv karşısında zaman geçiriyorlar. yardim etseler bile söylenip duruyorlar. yani çevremden gördüklerim bu şekilde.bütün yük kadınların üstüne. kadınlar bu kadar fedakâr olmasaydı sanırım erkeklerin nesli dinozor gibi tükenirdi.

0

eşim eskiden bana yardımcı falan olmuyordu ama son iki aydır mesela yardım ediyor. ben hasta olduğumda eve süpürge atar, benimle ilgilenir yani o konuda hakkını yiyemem ev işlerinde falan yardım ediyor. ben çocukla ilgilenirim bazen çocuk beni bırakmadı için eşim mecburen evde iş yapıyor arada bir o da çok nadir yani.

0

daha evli değilim ama her eşin birbirine yardım etmesi gerek. ne erkek ne kız da olsa aile içi yardımlaşma çok önemli. böylelikle aile huzur ve mutluluk olur. benim tavsiyem eşiniz sizden yardım istiyorsa ona mutlaka yardım edin. o da size yardım etsin.