0

tasma sahipli hayvanlarin boynuna takilir. ve kopek, kedi ve benzeri hayvanlara sokakta sahiplerinin elinden kacmamasi icin takilan seye tasma denir. tasmayla sahibi kopegini tutar. eger kopek kacmaya calisirsa sahibi tasmasiyla onu geri cekebilir. bu sayede kopek veya herhangi bir hayvan sahibinin elinden kacamaz.

0

tasma sahipli hayvanların boyunlarına takılan özellikle bu hayvanlar kedi ve köpek grubu hayvanları oluyorlar aksesuardır bir nevi hayvan kolyesi diyebiliriz üzerine hayvanın ismi ve sahibinin telefon numarası yazılır ki hayvan kaybolduğu zaman kolayca bulunabilen tasma kesinlikle gerekli hayvanların genellikle aşılı oldukları da tasmaları ndan anlaşılabiliyor...

0

kedi, köpek gibi evcil hayvanların sahipli olduğunu bildirmek için hayvanların boğazına takılan ip gibi bir şeydir. hayvanların isimleri bilgileri yazılı olur. ve hayvanları dışarıya gezmeye çıkardıkları zaman tasmaya ip takarlar ve böylelikle hayvanların uzaklaşmasına ve kaçmasına engel olmaktadır.

1

tasma köpeklerin boğazına geçirilen bir metaldir.amaç hem köpeğin sahibinin belli olması yani tasmalara özel isimler yazdırıyorlar,hem de olası bir köpek kavgasında köpeğe gelecek zararları minimuma indirmektir.sizden isteğim ne köpek kavgası olsun ne de tasma olsun.çünkü beni de bir köpek ısırdığı için nefret ederim onlardan.

0

köpeğin boğazına takılır serbest bırakmamak için