0

stanbul’da köprü geçiş ücretleri her sene yeniden belirlenen zam oranları ile sürekli bir değişim içerisinde. 15 temmuz şehitler köprüsü ve fatih sultan mehmet köprüsü ise istanbul’da sürücülerin her gün kullandıkları en işlek bağlantı yollarına sahip. 1. ve 2. köprüler için bir otomobilin 2018 geçiş ücreti ise 8,75 tl olarak belirlendi. yavuz sultan selim köprüsünün 13,05 tl olan geçiş ücretine göre daha uygun bir geçiş ücretine sahip olan 1 ve 2. boğaz köprüleri, bağlantı yolları açısından daha eski ve bilindik.
ben bunlari biliyorum

yavuz sultan selim köprüsü ise yüksek maliyeti, yeni bağlantı yolları ve istanbul’daki tartışmalı konumu ile dikkatleri üzerine çekiyor. yavuz sultan köprüsünün detaylarına yazının devamında ulaşabilirsiniz.

yavuz sultan selim köprüsü
2016 yılında 3.boğaz köprüsü olarak açılan yavuz sultan selim köprüsü, istanbul boğazının kuzey tarafında inşa edilerek farklı bağlantı yollarını da beraberinde getirdi. istanbul’un yoğun trafiğini rahatlatma ve ekonomiye değer katma amacını taşıyan 3.köprü, ağır vasıta trafiği için de önemli bir rahatlatma noktası olarak görülüyor.

yavuz sultan selim köprüsünün özellikleri
köprünün ilk dikkat çeken özellikleri 2 bin 164 metre uzunluğu , 59 metre genişliği oluyor. kule yüksekliği 322 metre olarak inşa edilen yavuz sultan selim köprüsü, geniş ve yüksek tasarımı ile diğer boğaz köprülerinden ayrılıyor. köprü üzerinde 4 gidiş, 4 geliş ve 2 demiryolu şeridi olmakla birlikte toplamda 10 şerit mevcut. trafiği rahatlatma amacının sürekli vurgulandığı köprüden geçiş hakkında bir sınırlama bulunmuyor. ağır tonajlı araçlar, kamyon, kamyonet ve otomobiller 3.köprüyü kullanabiliyor. uzun yıllar 2. köprünün üzerinde olan ağır vasıta yükünü artık yavuz sultan selim köprüsü de paylaşıyor.

yavuz sultan selim bağlantı yolları
köprünün konumu, istanbul’un sarıyer ilçesine bağlı garipçe ve poyrazköy arasında yer alıyor. köprüye girebilmek için en yakın bağlantı yolları ise avrupa yakasında uskumruköy, anadolu yakasında ise riva kavşağı. 3.köprüden karşı yakaya geçmek isteyen sürücüler, bu kavşaklardan köprüye kısa bir zamanda ulaşabiliyorlar. bu bağlantı yollarının dışında otoyola giriş ve çıkış yapılabilen bağlantı yolları, avrupa yakası’nda odayeri kavşağı ve mahmutbey kavşağı, anadolu yakası’nda ise reşadiye kavşağı, çamlık kavşağı, paşaköy kavşağı ve sancaktepe bağlantı yolu olarak kullanılıyor.

yavuz sultan selim köprüsü ve kuzey çevre otoyolu 2018 yılı için geçiş ücretleri tablosu, 1 ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yayımladı. yavuz sultan selim köprüsünün bağlantı yollarına ve ücretlerine linkten ulaşabilirsiniz.

0

k.maraştayım olduğum için bilmiyorum yorum yok