0

vicdanı nasıl tanımlarsınız?

vicdan nedir ana kaynağı nedir?

3 cevap
0

vicdan insanlara, hayvanlara ve doğaya ve de somut olan her şeye olan bir saygı diye niteliyorum. bence insanlar doğuştan her şeye saygılı olarak doğar. doğuştan olan süreçte en önemli olan aile eğitimi verilerek bu duyguları güçlendirilmeli ve sonraki süreç okullarda bunlar destekleyici eğitimler verilmeli. günüm de bu duyguların çok önemli hale gelmiş bu duyguların ailelerin büyük bir duyarlılıkla yeni nesillere aktarması gerekiyor.

0

vicdan bir insanın içindeki adalet terazisidir bence. hani derler ya vicdan nerede diye? vicdan bir organ değil, vicdan bir duygu aslında. vicdanı olmayan insanların merhameti de olmaz. bir insan ancak vicdanı ile doğruyu ve yanlışı bulabilir. birinin hakkını yemek de vicdansızlık birinin malını çalmak da. mesela bazen çocuklarını bırakıp kaçan anneler var hemen deriz ki ne kadar vicdansız bir anne. çünkü bir anne çocuğunu bırakamaz deriz. geçenlerde bir baba oğlunu süpürge sapı ile dövüp komalık etmişti. hepimiz ne kadar vicdansız bir adam diye düşünürüz. çünkü yaptığı vicdansızlık ve merhametsizliktir.

0

bir eylemi gerçekleştirmek yada bir kişi olay yada düşünce hakkında fikirlerimi şekillendiren iyi ve doğruyu seçmemizde yardımcı olan içgüdü.