0

en mantıklı meslek seçimi nasıl yapılır?

iyi bir analiz yapmak iyi olur.

12 cevap
0

güzel para getirmeli ve meslek daim olmalı

0

şimdi bir kere bunu belirleyen en önemli şeyler bizim yeteneklerimiz, ilgi ve alakalarımız, en önemlisi de hangi alanlarda başarılı olduğumuz ya da başarılı olamadıysak bile başarılı olacağımıza inanmaktır.bu arada inanmak başarmanın yarısıdır derler. bu inanca kendimiz sahip olmalıyız istediğimiz alan bizim için uygun olmayabilir, başarabiliyor olsak bile mutlu olamayabiliriz.

0

karakterine göre ve elinin yatkınlığına göre seçilmelidir örneğin mermiden korkan insan asker veya polis olmak istemez hayvanlardan korkan insan veteriner olmak istemez bu örnekler çoğaltılabilir yapacağınız en son hata aile isteğine göre meslek seçimi yapmaktır iyi günler.

0

bence meslek secimi yapmak gerekirse kolay yada guven ı ceren bir meslek 8lması gerekir bence mesala ogretmen iyi bir sey guvende ve kolay meslek polis 8lmak gerekirken her seyı goze almak gerekir bence mesala ogretmen iyi bir sey guvende ve kolay meslek polis 8lmak gerekirken her seyı goze almak gerekir bence mesala ogretmen iyi bir sey guvende ve kolay meslek polis 8lmak gerekirken her seyı goze almak gerekir bence bu etiket harika bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir gün daha da güzel bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey var ki o kadar da olmaz ama bu kadar güzel ki ben sana bir sır vereyim dedim ama sen yine iyisin hoşsun bir gün olsun hepimize hayırlı olsun kardeşim nice mutlu senelere sevdiklerinle birlikte nice mutlu senelere sevdiklerinle birlikte nice senelere kardeşim sen de gel artık ya yeter ya da arama için çok önemli değil de ne kadar da olmaz ama bu 2 nasılsın nasılsın 2 nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın nasılsın merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba ve bu yüzden de bir şey yo

0

bence meslek secimi yapmak gerekirse kolay yada guven ı ceren bir meslek 8lması gerekir bence mesala ogretmen iyi bir sey guvende ve kolay meslek polis 8lmak gerekirken her seyı goze almak gerekir bence.

0

öncelikle selamünaleyküm çok zor bir seçimdir ben daha seçmedim ilk öncelikle hiç baskıları boşver kafanıza göre takılın herhangi bir okul olabilir üniversiteye çalışıyor geç üniversitesi üniversite sonunda bir köfteci var geri zekalı şimdi bu soruyu soran kardeşim büyük ihtimalle sen meslek seçim yapacaksın meslek boş kardeşim üniversitede boş hayat boz kardeşim bırak sal gitsin gir bir tornacıya çalış boşuna kendini yorma üniversite okuduk boş asgari maaşa çalışıyorum cemaati müslimin bu haftaki konumuz seni algılamıyor algılamıyor lan lan var ya nereden biliyorsun lan sen biliyorsun lan sen öncelikle what do you call the most overlooked you what do you care

0

çevre etkisinden uzak olmalı elbette cevrenizden tavsiye almalısınız ama en son kendiniz karar vermelisiniz. kendinizi tanımalı hangi koşullar altında calisabileceginizi tespit etmelisiniz. neyin sizi mutlu ettiğini anlamanız gerekir. bir işi yaparken istekli ve mutluysaniz bu size başarı da getirir. aksi taktirde çalışmak sizin için eziyete dönüşmektedir. meslek seçerken gelecekteki is olanaklarını da düşünmek gerekir. biraz gerçekçi olmak her zaman iyidir.

0

meslek seçimi hayatımızdaki en önemli tercihlerden biridir. çünkü şahsen bu seçimi evlilik kadar önemli görüyorum. nasıl keyif evlendikten sonra, seçmiş olduğumuz işimizi bir ömür boyu hayatımızı beraber geçirmeye dönük bir adım atarak hayatımıza alıyorsak, bunun sonucunda ya çok mutlu ya da mutsuz olabiliyoruz. çünkü bu da bizim kendi hayatımız için yapmış olduğumuz bir tercihtir.aynı şekilde meslek seçimi de kişinin hayatının geri kalanında neredeyse eşinden daha çok vakit harcadığı ve emek verdiği bir alan, ve bu alandaki insanlarla geçireceği vakit kriteridir. bunun yanında seçmiş olduğumuz mesleği gerçekten isteyerek değil sadece ekonomik beklentiler ile tercih edersek ilerleyen süreçlerde zoraki likten dolayı bu işi yapacağımız için mutsuzluğumuz belli oranda artacaktır.oysa severek yaptığın işte uzun süre içsel motivasyonu ciddi oranda yüksek kalacağı için, yapmış olduğun işte de mükemmelliğe yakın bir performans sergileyen için bir şekilde kazanç elde edebilirsin.

0

ulkemiz de en cok ihtiyac duyulan mesleklere yonelmek daha iyidir.
ornek vermek gerekirse:
ulkemizin bir cok yerinde insaatler faaliyette ve bu duruma gore bir mimar veya bir insaat muhendisi olmaniz daha mantiklidir.
veya zorunlu ihtiyac statusunde gida vardir,gida muhendisligini de dusunebilirsiniz..

0

en mantıklı meslek seçimi bireyin yetenek ve becerilerine göre seçilen meslektir. günümüzde bir çok yeni meslek ortaya çıkmıştır. birey seçeceği mesleği iyi bir araştırmadan sonra seçmeli. yanlış seçim her zaman her yerde olumsuz sonuçlar ortaya çıkar.

0

analize gerek yok eğer bir tecrüben varsa zaten hangi işi yapabileceğini bilirsin

0

en mantıklı meslek seçimi karakterimize uygun meslek seçimidir bunu da rehberlik servislerinden öğrenebiliriz gerekli testler ile