0

hemde hiç düşünmeden şikayet ederim. garibanın sırtından doyduğu yetmez gibi bir de vergi kaçıracakmış. asgari ücretle çalışılan özel sektörde yıllarca çalıştım. iş gücünden hiç söz eden yok. üç kişinin yapacağı işi bir kişiye yiğar, lavabonun bile dakikasını tutarlar. çıkışlarda yarım saat iş devam eder kimse onun parasından söz etmez. bir de paraya kıyıp heryere kamera döşerler kimse on dakikadan fazla mola kullanmasın diye sanki haddinden fazla çalıştırdığı yetmez gibi. özel sektörde çalışmış biri olarak kendi patronumu düşündüm ve yıldızlı evet dedim.

1

yakında kıçımıza da sayaç bağlayacaklar vergi almak için. sağlık bakanlığı bir ara adımsayar dağıtmıştı sağlık ocaklarında. acaba adım başı vergi alabilir miyiz diye test etmek istemiş olabilirler.

zabıtalar kenarda, köşede, küçük tezgahlar yakıp yıkmayı biliyor, bir zahmet devletin sözü büyük patronlara da geçsin onlara geçtiği kadar. herkes işini yapsın bana mı düştü vergi müfettişliği.

haksızlığa susan dilsiz şeytandır evet ama haksızlık kime tam bilemedim. devletin diş geçiremedikleri kişilerin vebali neden bana düşsün ki. şu an karar veremedim inşallah böyle bir şeyle sınanıp karar vermek zorunda da kalmam.

0

evet ne olursa olsun şikayet ederim. iş yine bulunur ama şeref ve haysiyet taviz götürmez.

0

evet ederdim herşeyi görmezden gelerek birşeylerin yoluna girmesini beklemek doğru olan değil bana göre.