1

çok klişe bir laf vardır. herkes kendi kapısının önünü süpürse her yer temiz olur diye. herkes kendi kişisel temizlik alışkanlıklarını sergiler, işletmede de gereken özeni gösterirse sorun olmaz. kadın, erkek diye ayırmıyorum bazı insanlar pis ve gittikleri yeri pisletiyorlar. insanlar pis görünce pis bırakmaya devam ediyorlar. sonuçta kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda değil. daha sonrasında bu kısır döngüye giriyor. biri bir yere bir çöp attığında herkesin oraya atmaya başlaması gibi bir süreç. o yüzden herkes kendinden sorumlu olmalı ve empati yaparak nasıl bulmak istiyorsa öyle bırakmalı.

1

çok pis kullanıyorlar gerçekten. erkeklere daha pis dikkatsiz derler ama kadınlar cidden daha fena. süslenip püslenip gezen kadınları temiz sanıyoruz. arkasından bir wc ye giriyorsun leş. ya klozetin oturulan yerinde pislik ne arar. ya da bir peçeteyi çöpe atmak neden bu kadar zor gelir anlamıyorum. bunun dışında tabiki bazı işletmeler de bu konuya gereken önemi vermiyorlar. bütün tuvalaletler denetlenmeli ve bence hepsine şu opet petrollerinde ki sistem gelmeli. hiç bir şeye dokunmuyorsunuz. kapılar elinizi gösterince açılıyor. klozetlere bir el hareketi ile temiz oturma kılıfı yerleşiyor. kalkar kalmaz sifon çekiliyor. bunları yapmak zor değilde işte, yapamayan pis insanlar için en iyi çözüm bu sistem.

0

bir kadın olarak söylüyorum. aslında her ikisi de... şimdi neden diyeceksin. sebep şu. bazı kadınlar, amann... evim mi? işte cafenin tuvaleti. elemanlar temizlerler mantığında olan da var. bazı yerlerde de gerçekten işletme ya da camide temizlemiyorlar tuvaleti. hele camilerde. kadınlara ait deyip hiç girip temizlemek istemiyorlar. kaç tane cami de buna şahit oldum. kadınlar tuvaletinde bir çöp kovası dahi olmayan camiler o kadar çok ki.. ya günde iki defa temizlemek bu kadar zor mu? birde camii tuvaleti olacak. tuvaletle abdest alma yerini aynı yere koyuyorlar birde. tamam kadınlar tuvaleti ama en azından temizlik vakti deyip içeri kadın alma, içeridekileri de kapıya vurarak uyar, dışarı çıkart yani. alt tarafı hemen su tutup o suyu çekeceksin.

0

bence tamamen kullanıcıların pisliğinden kaynaklanıyor. işletmeler nihayetinde temizliğini yapıyor fakat pislik kanına işlemiş insanlardan temiz kalamıyor bana göre.