1

üniversiteye neden gitmeliyiz?

üniversiteye neden ve ne için gitmeliyiz, biz neler katar?

8 cevap
0

büyümenin nasıl bir şey olduğunu anlayabilmek için gerekli yoksa eğitimmiş falan bu ülkede değil tabi ki.

0

kendimizi geliştirmek için üniversitenin şart olduğunu düşünüyorum

0

üniversite kimilerinin kurtuluş yeridir çünkü dışarı sektörlerde işçi olarak çalışmak çok zor ve güçtür eğer kendi tanıdıklarınızın yanında çalışmıyorsanz ki onların yanında da çalıştığınızda ezileceksiniz buna bakarak üniversite okumak zorunluluk gibi duruyor bu sadece hayatımızın para kazanma tarafından baktığımızda görünen tarafıdır başka bir bakıma da ‏ülkenin ve kendimizi geliştirmek açısından ve çocuğumuz da çevremizde insanlara daha iyi şekilde hitap edebilmek için okumak bir bakıma zorunluk olarak görünebilir

0

üniversiteye neden gitmeliyiz. üniveritede nereye gitmeliyiz ve üniverisitede hangi bölümü okumalıyız önemli ölçüde birbiri ile ilişkili sorular.

üniversiteye tabikii öncelikli olarak gelecekte yapmayı planladığımız iş ile ilgili olarak belli bir bilgi birikimine sahip olabilmek amacıyla gitmwliyiz.

ancak insanlar her zaman okudukları bölümle ilgili bir işte çalışma imkanınan sahip olamıyorlar.

üniversite insanların aynı zamanda farklı bölgelerden ve hatta günümüzde farklı ülkelkelerden gelen insanlarla tanışma ve farklı kültürleri tanıma fırsatına sahip oldukları mekanlar.

yazımın başında da belirttiğim bir unsur üniversiteyi ülkemizdeki küçük bir ilçede okumak ile istanbul'da bir üniversiteden mezun olmakta insanların hem o günlerine hemde gelecek yaşantılarına farklı şeyler katacakır. demirci okuduğun bir bölümde doğru düzgün bir sinema, tiyatro, sosyal ve kültürel tesis görmeden üniversite hayatını noktalayabilir.

1

eğitim seviyemizi yükseltmek ,kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek, bazı konular üzerinde donanım sahibi olmak ,iş bulmayı kolaylaştırmak gibi pek çok nedenlerden dolayı üniversiteye gitmeliyiz.

1

oyle bir zorunluluk yok... atin kafanizdan bunu ;) eskiden meslek edinmek icin universitr okunurdu, simdi ise universite mezunlari issiz, lise mezunlari calisan. akliniz varsa cevrenizdeki gencleri meslrk liselerine yonlendirin. en azindan universute zamanlarini bosa atmazlar. mesleklerini erken yasta edinip calismaya baslasinlar.

1

eğer mesleğimizi kendimiz seçmek istersek üniversite okumamız şart. bu devirde okumayana ne kız ne de iş vermiyorlar.

1

ünivesite insanın hayat bakış açısını değiştirir, aynı zamanda ona bir sürü zaman sağlar bu alan da kendini geliştirebilir ve hayatta olmak istediği noktaya varabilir.