0

eğer üniversite evime yakın ise evimden gidip gelirim.ama başka bir ilde ise ev tutarım.yurt ortamını sevmiyorum,yemeklerini sevmiyorum.en rahatı ev tabi tek başıma tutarım.kimseye güven yok.

1

ben ailemin yanında okuduğum için böyle sorunlarım oldu. evin ayrı avantajları var, yurdun ayrı. yurt daha güvenilir olabiliyor tabi, evin tüm zorlukları sizin üzerinize oluyor. o da bir öğrenci için ağır gelebilir. en azından yurt hayatıyla başlayıp eve çıkarsanız bir alışma evresi geçirmiş olursunuz.

günümüzde artık ev geçindirmek çok zor ve masraflı. paylaşıldığında bütçe ayarlansa da tüm sorumluluklar ağır gelebilir yine de. ev arkadaşlarıyla geçinmek de herkesin harcı değil. kendi karakter özelliklerinize göre seçim yapmalısınız.

0

üniversiteyi başka bir ilde okusaydım evde kalmayı tercih ederdim.
evin daha rahat olduğunu düşünüyorum.

0

ben ailemi de yanıma alıp beraber ev tuttum.

0

ne yazik ki oyle evdi yurttu derdim olmadi. istanbul'da oturuyordum ve universiteyi kocaeli'de okudum. servisle gidip geldim 2 yil boyunca. 2 yillik bir bolumdu :) ama eger yurt mu ev mi diye kalacak biyer olsa ilk sene yurda gider arkadas crvresi edinirim ilkten. sonra 3-4 kiz arkadaş eve cikardik. nasılsa kirayı görüşeceğimiz imin yine yurda vereceğimiz parayı kişi başı yine ayni para düşecek tabi.