0

içinde bulunduğumuz toplum, millet, coğrafya bütün düşüncelerimizi ve karakterimizi şekillendirir. bir batı memleketinde mesela abd kentucky'de doğmuş olsaydım belki kuvvetle muhtemel konfederasyoncu, redneck; koyu bir müslüman, zenci-yahudi ve katolik düşmanı olurdum herhalde. ama tabi bilinmez eğer sana yazılmışsa, nasibinde varsa ararsın. malum islam düşmanı bir papaz vardı hollanda'da adam kuran'ı okuduktan sonra fikrini değiştirip müslüman oluyor.

1

içine doğduğumuz toplumun yapısı ve inançları ile beslenip kişiliğimiz oturduğu için bunu net olarak bilmek mümkün değil.

ancak mümkün olduğunca diğer dinler hakkında fikir sahibi olmaya çalışan bir insan olarak kendi dinimle karşılaştırma yapmaya çalışıyorum. buna rağmen dinimi değiştirmeyi düşünmedim hiç. lise yıllarındaki hayatı ve dini anlamaya, çözmeye çalıştığım dönemlerimde ateist olduğumu söylerdim. demem o ki çok da körü körüne inandığım, topluma ayak uydurduğum söylenemez.

bu nedenle tahmin ediyorum ki başka bir memlekette, başka bir kültürde, başka bir inanca doğmuş olsaydım da araştırırdım islam dinini. doğru kaynaklardan öğrenme şansım olduğu takdirde yine müslüman olmayı düşüneceğimi sanıyorum.

0

eğer müslüman olmanın bu kadar güzel olduğunu anlatsalardı evet müslüman olurdum

0

evet seçerdim çünkü müslümanlıkta kötü olan hiçbir şey yok

0

zannetmiyorum. din değiştirmek pek kolay birşey değil.