0

ekonominin gidişatını iyi bulan varsa nedenini açıklasın bir zahmet ekonominin gidişi tabii kötü hemde epey kötü gidiyoruz enflasyon almış başını gidiyor. bundan kurtulmanın tek yolu ise üretim yapmak çok verimli topraklara sahibiz fakat tarım yok çiftçilere teşvik çıkarılabilir. özellikle tarım üzerinden gelişerek ihracatımızı ithalatımızdan üste çıkarabiliriz.

0

berbat bence. siyasilere göre iyi gidiyormuş, ancak enflasyon çok yüksek bence, asgari ücrete 400 küsür zam yapılacağına bence, enflasyonu düşürme politikasına gidilmeliydi. kimsenin haberi olmadan ruu duymadan gelen zamlar bunun ispatıdır. bir esnaf 600 küsür tl bagkur ödemesinde zorlanırken, şimdi bu fiyat 900 lere çıktı zam yapılırsa bu kadar yüksek olacağı bu.asgari ücretlinin cebinden yılda 3600 tl vergi çıkacak bunu kimse neden umursamıyor. vergilerle geçinen bir ülke haline geldik. dışa ticaretimiz sıfır noktasında bu da ekonomiyi çok fazla etkiliyor.

0

üretimimizin istenilen duzeyde olmamasi tarim da durumun iyi olmaması, ithalata olan bagimlilik ve doviz kurlarinda ki hareketlilik goz onune alininca ekonominin durumu cokta parlak durmuyor.