0

bir ayet-i kerim'i de buyurulur ki "şüphesiz ki allah ve melekleri, peygambere çokça salât ederler.ey müminler siz de o'na salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin".(el-ahzab 56.ayet)
allahın, meleklerin ve ümmetin salât-ü selavatları arasında mânâ farklılıkları olduğu görünmüştür.allah'ın salâtı nebisine rahmet ederek onu sonsuz yüceltmesidir, meleklerin salâtı peygamber efendimiz için günahlardan arınma adına yapılan dualardır genellikle.müminlerin salâtı resulullah sallallahu aleyhi ve sellem hakkında dua edilmesidir.
salavat getirmek günahların affedilmesine vesiledir, peygamber efendimiz buyurur ki"kim bana bir defa salât getirirse, allah ona on defa salât eder on hatası silinir on derece yükselir".
salavat getirmenin bir diğer fazileti ise, peygamber efendimiz kıyamette onun yanında olur ve buyuruyor ki"kıyamet günü insanların bana en yakınları, bana en çok salât ve selâm getirenlerdir".
salât getirdiğimizde allah'u teâlâ'nın rahmeti üzerimize yağmaya başlar, peygamber efendimiz buyurur ki" kim bana bir salât getirirse, allah'u teâlâ'da ona on misli merhamet eder".
salât-ü selavat duaların kabul olmasına da vesile olur.

0

emri ilahiye emsal ile cenab-ı hakkın ve meleklerin salavatına muvafakat edilmiş olur,
günahların affedilmesine sebep olur,
peygamber efendimiz kıyamette yanında olur,
peygamber efendimiz salat okuyana mukabelede bulunur,
kötü ahlekten kurtulur, fazilete erer,
allah'ın rahmetinin üzerimize inmesine vesile olur.