0

kim bilir kimin ama adlous huxley diye tahmin ediyorum. ama o kadar cok onemli degildiye dusunuyorum cunku kitabi okumadiktan sonra yazari bilmek gerekmez.

0

cesur yeni dünya aldous huxleyin eseridir türkçeye çeviren ise ümit tosun'dur

0

ingiliz yazar aldous huxley isimli geçmiş ve gelecek arasında zaman geçişlerini anlatan yazarındır.

0

aldous huxley. kitabı okumadım gerçi ama cesur yeni dünya falan kesin ütopik bir kitaptır. fırsatım olursa okurum kesin.

0

cesur yeni dünya kitabı aldous huxley e aittir.

0

cesur yeni dünyanın yazarını bilmemiş olsam da cesur yeni dünyanın sahiplerinin şimdiki yaşadığımız dönemde suskunluklarını yitirip bazı şeylere ve sistemlere itiraz edebilmiş kişilere ait olacağından eminim

0

cesur yeni dünya kitabının yazarı aldous huxley dir. yazar bu kitapta gelecek dünyayı tamamen kurgulamıştır. bu dünyada problem olan her şeyi başta acımasız ama uzun sürede mantıklı çözümler üretmiş. yazarın iki kitabı sinemaya uyarlanmıştır. kitabın ingilizce ismi breva new world dur. kurugulanan distopyada aile kavramı bulunmaktadır. bebekler laboratuvarlarda dünyaya gelmekte. insanlarda din, felsefe,sanat ve duygu yasak böylece yeni dünyada fakirlik ve savaş kalmamış durumda. karakterlerin isimlerini çok ünlü olan kişilerden esinlenerek koymuş. ilginç bir kitap ve ilginç bir hikaye.

0

alous duxey eserlerinden biridir bildiğim kadarıyla

0

cesur yeni dunya aldous huxley kişi tarafından yazılan roman kitabıdır.

0

aldaous huxley yazarı. 1931 yılında yazılmış olduğuna inanması pek güç olan, zamanının çok ötesinde bir bakış açısıyla özgürlük kavramınının göreceliğini sorgulayan roman.

görecelik bu romanda anahtar kelimedir. insanlar için yeni bir sistem önerir. bu sistemi de farklı bakış açılarına sahip birden fazla karakterin kişiliğini kullanarak, sistemin içinde ve dışında yaşadıkları deneyimler ile önümüze serer. bu sebeptendir ki okuyan insanlar arasında kitabın bir distopya mı, yoksa ütopya mı olduğu konusunda anlaşmazlıklar vardır.

romanı tanımlarken, neredeyse 90 sene öncesinin öngörüsü ile günümüz tüketim sistemlerine selam çakan, hali hazırda kullanmakta olduğumuz bir dizi teknolojiye de göz kırpan bilim kurgu yönünü es geçmek büyük bir hata olur.

kast sistemleri, kastlar içinde mutlu olmaya şartlanmış, mutlu yaşayan insanlar, sistemle uyumsuz yaşayan insanlar ve bu tip bir sistemi yönetenlerin nasıl bir mantığa sahip olabileceğini merak ediyorsanız okuyun bence. son derece etkileyici bir kitap bende çok büyük bir etki bıraktığı söylenmek çok doğru olur. bu kitap çağın dışında bir kitap okuyun ve okutun.

0

aldous huxley’in distopya tarzında romanıdır.

0

aldous huxley tarafindan yazilmistir. kitapin asil anlami guzel yeni dunyadir.

0

aldous huxley'in eseridir.güzel distopik bir eserdir.

0

aldous huxley tarafından yazılan cesur yeni dünya romanı yabancı romanlar arasından en faydalı edebi eser niteliğindedir. çünkü bu roman bizi fordun yaşadığı yıllara götürür. hepimiz ford'u tanımasakta araba üreticisi olduğunu tahmin edebiliriz bu nedenle 1632 yıllarında geçen bu olayların acısıyla tatlısıyla karşımıza çıkarıldığı soluksuz okunmaya değecek nitelikte bir roman olduğunu söyleme fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissetmekteyim. barış özcan abimiz bize bu kitabı bir videosunda öneriyor izlemenizi tavsiye eder iyi günler dilerim :)

0

cesur yeni dünya aldous huxley tarafından yazılmıi bir eserdir.

0

aksoy’a huxley dir. tavsiye ederim güzel bir kitaptır

0

kitap aldous bilmem neyin kirabıymış bilmem kaç yılında falanmış filanmış

0

adlous huxley olduğuna eminim diyebilirim.onun için bana güvenin

0

cesur yeni dünya kitabı yazarı aldous huxley dir.bu dünyanın cesur insanları kapısında cemaat özdeşlik istikrar yazan londra merkez kulka ve şartlandırma merkezinde üretilirler.kadınların döllenmesi yasak ve ayıp olduğu için annelik ve babalık pornografik birer kavram olarak görülür. toplumsal istikrarın temel güvencesi olan şartlandırma hipnopedya ile sağlanır

0

cesur dünya kitabı aldous huxleyin güzel sürükleyici bir ktabidir.