0

hayatta insan bırakıp gidebilir her şeyini bir tek şey hariç bu ailedir bunu hiçbir zaman silip atamaz söküp yok edemez çünkü herşeyden geçilir aileden geçilmez bazen insanlar başına alıp gitmek istese de ona engel olan ona değer veren ailesi vardır onları yok edemez hayatta para mülk ev buna benzer şeyler tabii ki gelip geçicidir ama aileyi kolay kuramıyor sun senden beklentileri olan birileri var bunları da göz ardı edemezsin ettiğin zaman ya ölmüş sündür ya da ölü gibi yaşıyorsun dur onların haricinde başka bir şey yapamazsın yani diyeceğim şu ki aile senin bu hayattaki en büyük dayanağın.

0

bir çok insanın hayatta bağlandığı şeyler vardır,sevdiği adam ,kadın,annesi,babası,dostu,çocuğu vs bu yüzden hayatta kaybedecek bir şeyi olan hiç bi insanı her şeyi bırakıp gdebileceğini düşünmüyorm. sevdikleri ve sevenleri varken cesurluk göstergesi olarak her şeyi bırakıp gidende bana göre cesur değil aptal sayılır

1

maalesef değilim şuan beni bağlayan şeyler var. her şeyi, herkesi bırakma cesaretine sahip değilim.

1

o kadar cesur olsaydım şimdi bulunduğum yerde olmazdım. insan bazen diyor alayım başımı gideyim diye ama iş icraata gelince duraksıyor ve gidemiyor.

1

değilim. olsaydım bugün burada bunları yazıyor olmazdım. bilinmezlik beni hep korkutur bu yüzden yerimde saymaya devam ediyorum ve artık bundan şikayet etmiyorum. hayatı olduğu gibi kabul ediyorum . belki de her şeyi bırakacak kadar hiç bir şeyi tutkuyla istememiş olmamdandır.

2

her şeyi bırakıp gidebilecek kadar güçlüyüm. ancak herkesi bırakıp gidebilecek kadar güçlü değilim ve hiç olamayacağım. çünkü arkamda benim için üzülen insanlar bıraktığımı bile bile gittiğim yerde asla huzur bulamam. vicdanlı olan her insanında bu şekilde düşüneceğini tahmin ediyorum. çünkü bu dünyanın merkezinde biz yokuz. kimseye acı çektirmeye de hakkımız olduğunu düşünmüyorum. ancak söylediğim gibi eğer arkamda benim için üzülecek hiç kimse yoksa ve gitmem gerekiyorsa hiç bir şeyi umursamadan her şeyi bırakıp çekip gitmesini de çok iyi bilirim. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

evet cünkü arkada bırakacak pek bi şeyim yok