0

liyakat yararlık ve yaraşırlık demektir. arapça kökenli bir kelimedir.

0

liyakat layık olmak demektir.hatta liyakat nişanı diye bazı kurumlar ödüllendirmelerde yapıyor.

0

lâik olmak yeterlilik yetmek anlamlari katar

0

layık olma yetebilme yeterlilik demektir

0

layik olarak yeterlilik demektir.bir meslekte işte veya konumda layık olarak hakederek bulunmak demektir.

0

liyakat genel olarak olarak duyduğumuz şekliyle de liyakatı olan kişilerin gerekli görevlere getirilmesi şeklindedir. kelime anlamı olarak uygun, layık olan oluşturduğumuz cümle için açacak olursakta zaten hangi iş hangi görev lursa olsun o görevi hakeden kişi ya da kişilerin o görev için uygun olan o işle ilgili lisansı olan kişi ya da kişiler anlamında kullanılır. umarız her görev için o görevi hak eden o görev için ehliyeti ve uygunluğu olan liyakatlı kişilerin uygun şekilde görevlerin başına getirilmesidir.

0

liyakatın anlamı layık olma,hak etme demektir.her işi layık olana hak edene verilirse daha güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum yani işi erbabına vereceksin ki gözün arkada kalmasın.yanlız iş hayatıyla sınırlı değil liyakat okulda başarılı olana hak ettiğini vermek ödüllendirmek gerek,evde eşimize emeklerinden dolayı hak ettiği değeri vermek telefon liyakattır.hatırlı eş dost akrabaya saygıda liyakattır

0

liyakat bildiğim kadarıyla layık olma ve yeterlilik anlamına gelir.

0

benim küçük çocuk yapmış. kusura bakmayın az önceki harfler şeklindeki cevabı siler misiniz?

0

liyakat kelimesi bildiğim kadarı ile lâyık olma anlamını taşır. bu kelimeyi son zamanlarda her ne kadar çok duysam da mana bakımından ne anlam taşıdığı hakkında çok bilgi sahibi değilim.

0

yaptığı işi layıkıyla yapmak bir görevi yerine getirebilecek kuvvete ve imkana sahip olmak.

0

liyakat ve mülakat ikiside mutlak otorite ve iktidar sahibi kişi ve kişilerce sistem ve sistemlerce gerçekleşmesi sebebiyle tam adaletli değildirler bu adaleti ancak bir yapay zeka sağlayabilir. bazı sektör ve mesleklerde mülakat önde gelirken ki gereklidir. bazılarında liyakat önemliliğini gösterir. bana kalırsa benim herzaman desteklediğim hipotezim yapay zekanın atama ve seçme işlemini yapması ve adaletin şaşmaz terazisini uygulayıcısı olmasıdır. çünkü insan herzaman hissidir ama zaman zaman mantıklı olur çünkü maslow un ihiyaçlar hiyararşisinin bir parçası bile tamam lanmazsa kişi saldırgan ve yıkıcı olmaya çok müsaittir. örneğin bastırılmış cinseliik ile dolu olan birisinin saldırgan ve narsist olması ihtimalde yüksektir. öyleyse insan insanlar için adalet sağlayıcı olabilir mi diye bir büyük soru ortaya çıkıyor ve bu sorunun cevabı aslında basit iken pek çok spekülasyon ile erteleniyor ve icraattan mahrum kalınıyor ve geleneksellik ve oldu bitticilik devam ederek liyakatin kişilerin vicdan ve kişilik kalitesine kalınıyor. düşünsenize benim kariyerim bir başkasının vicdan ve kalitesine mi kaldı yani. hak ettiğimi almak için yıllarca beklemem mi gerekiyor neyse işte. şimdi gelelim bilimsel tanıma liyakat hak etmek, yeterlilik göstermek, layık olmaz anlamlarına geliyor ve medeniyetle liyakat doğru orantılıdır. nerede medeniyet düşük ve geleneksellik yüksek ise orada mülakat vardır.

0

liyakatın kelime anlamı olarak aklıma direkt sadık olma tarzında şeyler geliyor liyakatiniz var mı sadakatiniz var mı gibi ne bileyim ama layıklık söz konusu aslında layık olma uygun olma yaraşır olma yakışık olması gibi verilen işi hak ediyor olması liyakatliktir

0

liyakat benim bildiğim oyunlarda takım arkadaşını öldürünce verilen cezadır

0

liyakatın kelime manasının yanında aslında ne ifade ettiğine bakmak lazım. liyakat kelime manası olarak uygun olma, yaraşma, layık olma anlamlarındadır. liyakat sahibi olmak denen bir şey vardır. aslında günümüz dünyasındaki bütün problemlerin temelindeki sorun da işte budur.yani liyakat sahibi olayan kişilerin yetkin olması ve gücü elinde bulundurmasıdır. en basit bir işi için dahi işin tevdi edilecek kişide liyakat bulunmaması söz konusu işin tam manasıyla yerine getirilmemesine sebep olacak ve sorun teşkil edevektir. en küçük bir işten devlet yönetimine kadar işlemesi gereken liyakatın dünyanın hali hazırdaki durumuna bakıldığı zaman ne kadar da geçersiz bir hale geldiği apaçık görülmektedir.

0

son zamanlarda likakat sözcüğü çok kullanılır oldu personel alimlarinda tüm atamalarinda kamuda özel sektörde hep bir liyakat sözü esas alınmalıdır biçiminde sıklıkla duyduğumuz bu sözcüğün ne anlama geldiğini gerçekten arapça lük kökünden gelen liyakat sözü layık olma anlamında geliyor biraz daha turkcelestirirsek yakışmak yaraşmak veya uygun olmak diyebiliriz peki bire kişi ile nasil yakisir hangi nedenlerle uygun veya layik olur bir kisinin liyakatini yani göreve ne derece layık olur bir kişinin liyakatini yani ne derece layık olduğunu nasıl değerlendirebiliriz isterseniz bu sorudan önce liyakati sağlayan temel öğelere değinelim eğitim çalışan kişinin aldığı eğitim yaptığı ise uyumlu olmalıdır deneyim kisinin geçmiş iş deneyimleri şimdiki görevde yapacağı işlerde dayanarak oluşturmalı daha önceki calistirmalarindan öğrendiklerini bu işinde kullanabilmektedir bilgi beceri kişi hem yapacağı işin gerektiği bilgi ve beceriye sahip hemde yeni bilgiler edinmek için gelişime açık olmalıdır performans çalışan kişinin emeği sonucunda başarılı sonuçlar alabilmesi gerekir kurum kültürüne uyum kişinin tutum ve davranışları çalıştığı kurumun kültürüne uygun olmalı düşünce biçimi kurumsal kültürün gereksimiyla çatışma içinde olmalıdır iletişim çalışan kişi en azından işinin gerektiği düzeyde bir iletişim becerisine sahip olmalıdır kişi yukarıdaki temel girişimleri ne ölçüde sağlıyorsa düşündüğü görev için o kadar uygundur diyebilir eğer bir kişi yapacağı ise uygun bir eğitim almışsa bu konuda farklı görevler üstlenerek deneyim elde etmişse daha önceki görevlerde başarılı olmuş ve çalışma arkadaşlarıyla ıyi ilişkiler kurabilmişse bu kişi için liyaketten soz edebiliriz peki bir kurumda görevlendirmeler liyakat değil de başka postalara göre yapılırsa sonucu ne olur elbette kurumun rekabet gücü giderek zayıflar ticari bir işlerimse iflas eder bir okulsa öğrencileri dünyadaki diğer eğitim kurumları tarafından kabul görmez eğer kamu hizmeti üremek bir kurumda hizmetleri yurtdışına memnun etmez

0

liyakatın aslında bir çok nedeni olmaktadır. ve bunlardan bazıları şunlardır.
1 - yaraşma
2 - uygunluk
3 - layık olma
4- yetenek
5-yaraşırlık
gibi nedenleri vardır. aslında bir yandan da liyakatlı olmak çok gurur verici bir cümledir.

0

liyakat, layık olanın göreve gelmesidir. hakkı olanın makam edinmesidir. bir kimsenin kendisine iş verilmeye uygunluk yaraşırlık durumu değil kifayet olarak tanımlanmıştır. yeterlik ve ehliyet olarakda bilinir. bilinmeyen şey ise liyakatın önemidir. liyakat o kadar önemlidir ki bir ülke liyakat ile kalkınır ve liyakat olmazsa çöker başa geçenlerin vatandaşın hayatında yapacağı değişiklikler sınırlıdır. en baştakiler yalnızca ilham verebilir. önemli olan milyonlarca memuru ve bürokratı nasıl seçtiğidir. seötiği insanlar vasıtasıyla ülkeyi kalkındırır. aslında alabileceği tek ve en önemli önlem görevlere yetkin insanları getirmesidir. denilebilirki en büyük idari başarı liyakattir. !

0

liyakat : layik olma yarasma yaraşırlık uygunluk yeterlilik ve yetenek anlamlarına gelebilir

0

liyakat daha çok layık olma anlamına gelir. bir iş için mesela insanların arasından en iyi olanın makama getirilmesidir. örneğin bir doktor alacaksınız gelen adaylar arasından en iyi çalışan ve en fazla görev yapan kişi o hastaneye doktor olarak girmeye hak kazanır. liyakat genellikle en iyi olanın başa geçirmesi sistemidir. günümüzde artık çok yaygın kelime her yerde kullanıyoruz artık. liyakat kelimesi günümüzde daha çok ya işe alımlarda ya da devlet makamlarında daha çok görülür. mesela bir makama devlet memuru alacaksınız ve insanların arasından daha iyi olanı seçilmesi gerekir. çünkü o kişi hakkıyla girmiştir bu işi ve hiçbir şekilde torpil yoktur. günümüzde torpilin çok olmasından dolayı maalesef ki güvenli bir şekilde işçi alınamıyor. insanlar artık haksız olarak makama geçiyor veya işlerinde çalışıyorlar.liyakat kelimesi işte budur haklı onun makama geçirilmesi işlemidir.