0

günümüzde liyakat sözcüğü çok kullanılmaktadır genellikle personel alımlarında tüm atamalarda kamuda özel sektörde liyakat çocuk dolaşıp durmaktadır bu sözün anlamı ise merak edilmektedir genellikle yönetimde liyakat esas alınmalıdır gibi cümlelerde karşımıza çıkmaktadır arapça kötü olan bu sözcük leica kökünden gelen liyakat yani söz bile layık olma anlamını kavramaktır biraz daha türkçe ile bağdaştırmak gerekirse bu sözcük yakışma yarışına uygun olma diyebiliriz yani personel atamalarında gereken anlamı ise bu göreve layık gitme o görevi uygun olma anlamında kullanılmaktadır pek bir işi bir şey nasıl yakışır hangi nedenlerle uygun ve layık olur bir işin liyâkatli yeni görevi ne derece etkili midir bir kişi eğitim deneyim iletişim performans bilgi beceri gibi konularda bu konuları ne derece karşı yoksa o görevi o derece laiktir eğer bir kişi yapacağı işe uygun bir eğitim almışsa bu konuda farklı görevler üstlenerek deneyim elde etmişse daha önceki görevlerinde başarılı olmuş ve çalışma arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurabilmişse bu kişi genellikle görevin de iyi akat sahibi olarak geçmektedir çalıştıkları kurumda ya kaçayım esas alınmadığını gören kişiler genellikle o işte özen gösterilmeksizin çalışmaktadırlar ve buda o işe uygun olmadıklarını göstermektedir

0

liyakat bir iş kolunda, bir meslekte ve bir konuda bir kişinin tecrübesi, uzmanlaşması ve yetenekli olması durumudur.örneğin bir bankanın her biriminde çalışmış bir kişi bankacılıkta işe yeni başlamış birine göre liyakat yönünden her zaman öndedir.

0

yeterlilik gösteren veya göstermeyen kişiye o işe layık olup olmadığını, uygunluğunu belirten derecelendirme , değerlendirme sözcüğüdür.son dönemlerde özellikle işe alımlarda karşımıza çokça çıkan bir kelimedir.

0

liyakat layık olanın göreve getirilmesidir. hakkı olanın makam edinmesidir, günümüzde buna adalet deniyor. bir kimsenin kendisine iş verilmeye uygunluk durumunda olmasıdır. yeterlik olarakda bilinir. liyakat o kadar önemlidir ki ülke böyle kalkınır böyle gelişiri böyle büyür. basa geçenlerin vatandaşın hayatında yapacağı değişiklikler sınırlıdır. bi üstleri ancak ilham verebilir. önemli olan milyonlarca memuru nasıl seçtiğidir. en büyük idarı başarı liyakattır.

0

liyakat senin davranışındır birçok oyunda liyakat puanı vardır mesela pubg gibi eğer arkadaşını bomba ile öldürürsen yani uyumsuz davranış yaparsan liyakat puanın düşer.

0

liyakat kelimesi, bir şeye layık olma veyahut bir işi layıkıyla hakkıyla yerine getirme anlamlarına gelmektedir. bu kavram genel olarak devlet memurları kanununda yer almaktadır. örneğin: bir devlet memurunun memurluğa başlaması o göreve layık olması, hakkıyla yerine getirmesi gibi durumları nitelemektedir.

0

liyakat; bir şeye layık olma, uygunluk veya herhangi bir şeye yeterlilik manalarına gelir.

0

uygun olma layık olma gibi farklı anlamları vardır

0

layık olma, yaraşma, uygunluk gibi anlamları vardır.

0

layık olma yaraşma yaraşırlık uygunluk anlamlarına gelmektedir aynı zamanda yetenek ve yeterlilik anlamına da gelir arapça ıyk kökünden gelmektedir bir kişinin liyakati yani göreve ne derece değerli olduğunu belirlemek için eğitim, deneyim , bilgi, beceri, performans , kurum kültürüne uyum ve iletişim gibi esasalar bulunmaktadır kişi bu gereksinimleri ne derecede karşılıyorsa düşünüldüğü görev için o kadar uygundur diyebiliriz eğer bir kişi yapacağı işe uygun bir eğitim almışsa bu konuda farklı görevler üstlenerek deneyim elde etmişse daha önceki görevlerinde başarılı olmuş ve çalışma arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kurmuşsa bu kişi için liyakatten söz edebiliriz çalıştıkları kurumda liyakatin esas alınmadığını gören kişiler, genellikle iki yol izlerler ya liyakat dışındaki kıstas neyse onu sağlamaya çabalar daha doğrusu çabalıyormuş gibi yapar liyakat kurumlar için şarttır liyakatın esas alınmadığı kurumlar çökmeye çok yakındılar ve bir gün çökeceklerdir ''liyakatli ve tecrübeli bir köle, bin evlattan iyidir'' (siyasetname)

0

sen çok liyakatli bir çocuksun demişti dedem, bende ne demek demiştim meğer yetenekli demekmiş, hakketen o dönem çok yetenekliydim. .

0

çok zamanlarda liyakat sözcügü çok kullanılir oldu personel alınımlarında tüm atamalarda kamuda özel sektörde hep bir liyakat sözü dolaşıp duruyor genellikle yönetimde liyakat esas alınmalıdır biçiminde sıklikla duydugumuz bu sözcügün ne anlama geldigini gerçekten biliyor muyuz arapça lyk kökünden gelen liyakat sözü layık olma anlamına geliyor biraz daha türkleştirirsek yakışmak yaraşmak veya uygun olmak diyebiliriz

0

liyakat layık olma anlamında fakat koşulsuz şartsız inanma kabul etme layık olma anlamındada kullanılır

0

binevi yeterlilik sınavıdır.atalarımızın meshur lafı aklıma gelir bu kelimeyi duydugum zaman.adam hacı olur mu varmakla mekkeye,eşek evliya mı olur taş çekmekle tekkeye

0

liyakat kelime anlamı olarak yetenek anlamına gelmektedir .

0

liyakat araplarda da çıktığı gibi türkiye'yi yansımıştır türklerde nesi bütün dünyaya yayılmaktadır liyakat arapların bir grup ve bir azmak üstündeki azgınlığı iğdır burada bütün dünyaya kötü bir yansıtma göstermiştir bunun şeyi araplarda çıkmıştır araplar ise çok kötü bir ırktır araplara peygambere inmiştir peygamberimizin tek sebebi ise arapların azgın saf ırk ve din dışı olduğudur neden türkler yerleşmiştir bunun için oldunuz mu çünkü araplar çok kötüdür araplar her şeyi hiç yani hiçbir şeyi yapamaz araplar çok kötüdür arapları hiç sevmiyorum türk'ün türk'ten başka dostu yoktur arapları tek seven ırk amerikalılar iğdır amerikalıları tek seven etkisi araçlardır kadın lastik gibi adam belirtili halim o halde uçakla söylüyorum orada hey whatsapp mendil böreklik koluna dövme yaptırmış olduğunuz için de adamlar konuşuyor şimdi adam bir şeyler söyledi kara adam oradan geri zekalı adam şeyi ışınlanma aşılamadan çıktı volverine volverine ellerinde tutuyorlar valilerin kardeşine kardeşi volverine volverine uçağı uçak iniyor uşak deniz üstünde uçak denizli logosu gelen ilgileniyor ticaret ok savaş yapacaklar amerikalı bunlar bunların hepsi çok kötü amerikalıların amerikalılar çok kötü amerikalıların hepsinin elinde silah var hepsinin ırkı çok pis amerikalılar yahudiden gelmiştir yahudiler ise çok kötü biri yoktu liyakat ise yahudilere kadar uzanmıştır araplar yahudilerle işbirliği yapmaktadır şu dünyamızda da yapıyorlar benzin araplardan arapları amerikalılara satmaktadır abimizin ekonomimizi de çok kötü

1

liyakat kelime anlamı olarak "yararlılık" demektir. bir işe seçilen atanan insanlar için "liyakat sahibi" tamlamasıyla çok kullanılır. bu da o işe ehil, iş hakkında ehliyeti olan, işe yarayayacak kişi anlamına gelir.

0

yarar, fayda sağlamak/ sağlayan anlamında kullanılır

0

liyakat arapça kökenli bir kelimedir.
yararlılık anlamına gelmektedir

0

liyakat arapca kokenli bir kelimedir yeterlilik yetenek anlamina gelir gunumuzde buyuklerimizinde cok kullandigi kelimelerden biridir sınavlara da liyakat denebilir