0

ikisi de birbirine o kadar çok yakın bir duygu ki neredeyse bıçağın iki yüzü gibi veyahutta madalyonun iki yüzü gibi birini ne kadar çok severseniz birine ne kadar çok değer verirseniz sonra ondan hiç beklemediğiniz bir şeyle karşılaşırsanız işte o bıçağın diğer yüzü olan nefret devreye girer o yüzden sevgide de ölçülü olmakta büyük fayda var fakat bunun istisnaları yok mudur kesinlikle vardır annenin evlatlarına duyduğu sevgi veyahut da eşlerin ya da aşıkların birbirlerine duyduğu sevgi burada biraz daha 2 kişiye özel bir durum geliştiği için o tür sevgiler nefretin önüne geçer fakat sevgi boyutu yüksek olduğu için nefrete gelmese bile kırgınlığa dönüşür bu sebeple sevdiğimiz insanlara verdiğimiz değer ölçüsünde çok hassas davranmamız gerekir bu konuya cevabımı şu sözle bitirmek istiyorum bir insanı severken ölçülü olunuz çünkü yarın öbür gün karşı karşıya gelebilirsiniz bir insandan nefret ederken de ölçülü olun yarın öbür gün yan yana gelmek zorunda kalabilirsiniz

0

bnu bu şekilde kıyas etmemek gerekiyor bazı insanlara nefret duyarsın aşırı derecede hiç sevgin olmaz bazen insanları çok seversin çok duygulu olur yani bunun ikisi bence aynıdır diye düşünüyorum ama nefret geçebiliyor sevgi de geçebiliyor duygular da bitirdim ya o yüzden mesela ben kendimi birinden nefret ettiğin zaman kesinlikle görmek istemem benden uzak dursun nereye giderse gitsin yani hiç umrumda dıye düşünüyorum ama sevdiğin birini eğer bana bir yanlış varsa ondan da uzaklaşırım nefret etmesem bile yani uzaklaşırım ama herkezden de nefret edilecek diye bir durum yok yani nefret edecek insanlar var mesela sana çok büyük hatalar yapmıştır bu sadece sevgi yönünden yani aşık olduğum insan için düşünmemek gerekiyor genel olarak düşünürsek kardeşin olsun mesela arkadaşın olabilir hani bu şekilde de çok sevgi agır baskın olabiliyor bazen de nefret ağır baskı olabiliyor en yakın arkadaşını bir dönem sonra ondan nefret edebiliyorsun yani bunları artık ortalama bakmak gerekiyor diye düşünüyorum bence bu ayrı ayrı diyerekten değildi bence bunlar ortalama konular insan sevdiğinden bir an nefret eder sonra döner tekrar barışır bir insanı sever ayrılır sonra tekrar yine birlikte olur çok nefret ettiğim biri gelir sonra ona aşık olursun yani bunu bu şekilde kıyaslamak gerekiyor bence şu daha ağır bu daha ağır diyerek değil yani

0

aslında ikiside güçlü duygulardır. benim için tabiki sevgi daha güçlü bir duygudur. fakat bu herkes için değişebilir . örneğin , nefret duygusu güçlü olan biri nefreti kendi içinde büyüterek kendini doldurarak tehlikeli davranışlar sergileyebilir . insanlara zarar verebilir veya intikam alma güdüsü hissedebilir. hata bir kişi nefret ettiği insana olan kin duygusunu da geliştir . bu sebeple nefret duygusuda guclu bir duygudur . buna rağmen sevgide çok güçlü bir duygudur çünkü birbirimiz sevgimizle kucaklayıp sevgimizle galip gelebiliriz . sevgi, insana güç verir , mantıklı düşünmeyi sağlar sevgiyle iyilikle güzellikle yaklaşmanın önemini gösterir . sevgide icind oldukça güçlü bir duyguyu barındırır

0

ikiside çok güçlü birer duygudur sevgi konusunda bahsedilecek şeyler aslında ne kadar anlatsakta anlaşılmayacak şeylerdir hissedilecek yaşanacak yaşanmasi için çaba harcanacak birşeydir.nefrette çok çetin bir duygudur insan sevdigi insana daha cok sinirlenir daha cok kırılır daha çok üzülür buda zaten bunun en büyük kanıtidir.

0

nefret daha güçlü bir duygudur tabiki. :)

0

sevgi de nefret de iki güçlü duygudur. her ikisi de insanın hayatını çok etkiler ama bence her şeyi yok edebilecek en güçlü duygu sevgi diye düşünüyorum. nefret de zamanla unutulabilir ama sevgi zaman geçtikçe çoğalıp o nefretin izlerini yok eder.

0

ikisi de çok güçlü duygulardıe ve aralarında çok ince bir çizgi vardır. çünkü insan sevdiği kişiye daha çok kızar öfkelenir dolayısıyla daha çok nefret eder. sevmediğiniz bir insana zaten çok umursamayacağınız için kızmazsınız. atıyorum sevdiğiniz ve güvendiğiniz biri mi dedikodunuzu yapınca daha çok öfkelenirsiniz yoksa sevmediğiniz biri mi? şahsen ben sevdiğim insan yaparsa daha büyük hayal kırıklığına uğrayacağımdan sevdiğime daha çok öfkelenirim. ötekini zaten umursamam bile sevmiyosam sevmemeye devam ederim sadece. athena nın yalan şarkısında da "aşk nefrete ne yakınsın" diye bir söz geçer ve çok doğrudur. iki duygu da zaman zaman birbirinden daha güçlü ya da daha zayıf olabilir

0

sevgi daha güçlü bir duygudur tabi ama kime veya neye göre olduğu değişir

0

tabikide sevgide guclu duyguda tabii guclu ama bana sorarsaniz tabikide nefret hepsini bastiran birseydir biri kendinden size nefret ettrmek icin herseyi yapmissa asla ve asla bi da affedilmemesi gerekir cunku:kendisi istemis bunu o yuzden.

0

nefretin daha güçlü olduğuna inanmışımdır. nasılsa nefretin sahtesi olmaz değil mi?

0

bence nefret çünkü sevgi olmadan nefret olmaz bi insanda bence ancak çok sevdiği bi insandan nefret edebilir

1

bence sevgi daha güçlü bir duygudur. hem insanı mutlu eder. ve sevgi yapilabilen bir duygudur. yayıldıkça da daha da güçlenir.

0

bana kalırsa sağlam bir nefret sevgiden daha güçlüdür.

0

tabiki sevgi güçlüdür mutlu eder insanı insanları ama nefret herseyi mahveder insanın içini kemirir

0

sevgi, nefreti yok edecek güçtedir. ama bence dünyanın genelinde insanlık da nefret duygusu daha çok yayılmış.

1

sevgi tüm nefreti anında silebilecek kadar güçlü bir duygudur.

0

sevgi eğer içten ve temizse , nefreti ne kadar büyük olsa da mutlaka bir gün yener. hepimiz insanız ve incinmemek için öfke ve nefreti kullanıyoruz. nefret insanı yorar ve yıpratır. sevgi ise tam tersine huzur ve dinginliktir . bu yüzden sevginin gerçekten içten ise nefreti yeneceğini düşünüyorum.

0

duygu.neden diye sorarsanız biz bagimsiz bir ulkeyiz.bagimsizlik duygumuz her zaman galip gelmemizi ve bagimsiz bir millet olmamizi saglamistir.
ornegin;15 temmuz

0

bence sevgi çok güçlü öyle ki bazı durumlarda nefreti yeniyor.

0

sevgi ile duygu arasındaki güç duygudan yanadır. zira duygu olmazsa savaşı kazanamazsın. özellikle vatan duygusu ve çanakkale buna örnek verilebilir.