0

hayvanlar derken fareler dahil bütün hayvanlar kastediliyor ise, pek katılamam. diğerleri için evet fakat fare bildiğiniz gibi insan genlerine e yakın benzerlik gösteren hayvan. yüzde 90 oranında bir benzerlik söz konusu.

farenin çok hızlı üremesi insanların sonraki nesilleri için deneylerde fikirler sağlıyor. küçük oluşları diğer hayvanlar gibi etrafa zarar verebilmelerinin önüne geçiyor. ayrıca doğal ortamlarından alınarak değil, laboratuvarlarda bu tür deneyler için deney faresi yani kobay olarak üretilen fareler seçiliyor. tüm bunlar fareleri insanlar için araştırmalarda kullanılmak üzere yararlanılan en başta gelen hayvan yapıyor.

şimdi insanların yararına olabilecek hastalıklar vs için ancak bu tip deneylerle çare elde edileceği düşünüldüğünde onların da insanlığın yararına hizmet ediyor olması kaçınılmaz oluyor.

0

kesinlikle katuliyor hayvanlar denek olmamalidir. onlar da insan gibi canlilardir ve denemeler uzerine aci cekmekte hatta olmektedirler. madem hicbir insan denek olmak istemiyor hayvanlarin da denek olmamasi ve bu is icin uretilmemesi gerekir. hatta uretmek kelimesi bile yakismaz canlilara. canlilar urun degildir.