0

gelin ve kayınvalide neden anlaşamazlar bence her kes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdikten sonra sorun olmayacağı olamayacağı görüşündeyim.hani derler ya büyük büyüklüğünü küçük küçüklüğünü bilecek diye..kayınvalide de bir zamanlar gelin di,o heyecanı o cahilliği,o arada kalmışlık duygusunu yaşamıştır.ama gelin ler o tecrübeye şahit olmadıkları için hem yaş hemde hayat bakımından tecrübesizdirler.gelin ee gelen bir misafirdir.o misafire hoşgeldni diyebilmeyi ağzından kızım lafı söyleyip bunu ruhende kabul etmelidir,o gözlede görmelidir.ilk zamanlarda kayınvalide gelinin hatalarını mazur görmelidir.ama gelin hanımda öncelikle saygıda kusur wetmemelidri.sen kimsin sen karışamasın havaları esmemelidir evde.gelin kaynvalide ne kadar iyi anlaşırsa oğlan yada eş olan erkek de o kadar sağlıklı ve huzurlu olur...ama kayınvalide o kim değer yok söz hakkı yok,benim dediğim olcak,benim hayatımda sürekli olacaksınız ben ben ben konusunda ısrar olunursa arada münakaşalrın sonu gelmez gelmeye cektir de....

0

sorun bence, güç mücadelesi, yani burada kimin sözü geçecek konusu.

0

aslında işin için de kıskançlık olursa veya en başka bir takım sorunlar olursa anlaşamazlar genel olarak. veya evlenilen eş ikisinin arasında ki dengeyi sağlayamadığı zaman sorunlar ortaya çıkıyor. bu yüzden hem eşin dengeyi sağlaması gerekir gerek anneye karşı gerek eş yani kadın tarafına denge sağlamak gerekir. hem de saygılı olmak kıskançlık yaratmamak gerekir aslında bir çok sorun bundan kaynaklanabilir. veya geçmişte şu olmuştu bu olmuştu gibi geçmişi sürekli ortaya atmak huzursuzluğu daha çok bozar. bu yüzden bence anlaşmakta fayda var. eğer anlaşamıyorsanız huzurunuz için görüşmezsiniz zaten. geyin kalayınvalide arasındaki bir çok anlaşmazlık her yönden ortaya çıkabilir bence önemli olan iki tarafında anlayışlı saygılı olmasından çıkar.

0

anlaşmazlığın nedeni erkek yüzündendir. zamanının çoğunu ailesine harcayan bir erkek bu durumu bir gereklilik ve alışkanlık haline getirdiği için bir kız ile vakit geçirmeye başlayınca ailede eksikliği hissediliyor ve otoritelerin değişimi söz konusu oluyor. anneler genelde dikdatör bir biçimde oğullarına yaklaştıkları için bu olay gelin devreye girince kırılıyor ve annenin istekleri bir süre sonra karşılanmamaya, yerine gitirilmemeye başlanıyor. bu durumda anneler eksiklikten doğan bir kıskançlık ve ihtiyaç arzusundan dolayı gelinlerini doğal olarak suçlu görüyor ve negatif duygular oluşturuyor.

0

çünkü insanlar arasında anlaşmazlıklar olur ve bu anlaşmazlıkların nedeni bazen de sevdiklerinizi paylaşamamanızdan dolayı kaynaklanabilir. bu yüzden de kayınvalideler bakıp büyüttükleri çocuklarını gelinleri ile paylaşabilirler ve bu yüzden de anlaşmazlık yaşayabilirler. gelinler de haklı olarak yeni bir düzen kurduklarını ve onlara karışılmasını istememektedirler. bundan dolayı gelin ve kayınvalideler anlaşmazlık içerisinde olurlar iki taraftan birisi alttan almalıdır.

0

ben hiç anlaşamayan gelin ve kaynana görmedim bu gune kadar...nedense bu böyle bilinir ama karı ile koca bile anlaşamıyor yeri geldiği zaman allah aşkına...mantık ile yola cıkacak olursak kiiii,büyük ihtimalle kaynana ile gelin arasında kuşak çatışmazlığı olabilir aslında...yoksa akrabalarıma bakıyorum kaynalar gelinleriyle gayet mutlu mesut gözüküyorlar ve ayrıca da gelin ''anneeeeeem'' kaynana da ''kızııııııııım'' diye gayet sevimliler...fişfikleyenler damat da olabilir mi ? neden olmasın ? şimdi düşündüm de oğullarına cok düşkün anneler de var,belki de onlarda vardır bir problem...ya da gelinler haklı kaynanalarıyla aynı evde oturmak istemeyebilirler...bu da çatışmalara yol açabilir...