0

herkes buna hayır der ben evet demek istiyorum
yani sen farklı o farklı siz ikiniz olsanız hadi tamam ama arada aileler var insanların insanlar arasında tatsızlık oluşacak dahada ileriye gidebilir o iki aşık birbir lerinden daha çok uzaklaşıcaklar
ne sen leylasin ne ben mecnun

0

benim açımdan kesinlikle önemli değildir ama ailelerin ne tepki vereceğide çok önemli bu konuda

0

evet benim için önemlidir. neticede bizler gusül abdesti bilen insanlarız. tüm insanlığa farz fakat farklı dine mensup kişiler bunu bilmiyor ve uygulamıyor. en başta bu sorun olur evlendikten sonra. onu geçtim en basitinden erkeklerde sünnet olayı var bizim dinimizde. ama başka dinlerde yok. allah katında bence bu da çok önemlidir. ayrıca bir hanefi ile aleviyi ele alırsak en basitinden da bile görebiliriz uygun olmadığımızı. oruçları çok farklı bir kere 10 gün oruç tutuyorlar biz ise 1 ay. ramazan ayı içerisinde oruç daha tutmuyorlar. bunlar bir süre sonra kendi içimizde ayrımcılığa sebep olabilir evlilikte. sorunlar çıkarabilir bence.

0

hayır benim için meshebi önemli değildir ancak karşımdaki insan içinde böyle olmasını isterim. eğer çok uç noktalalardaysak anlaşamayacaksak ve ya aileler istemiyorsa böyle bir evliliğin olmasını istemem açıkcası. eğer uç noktalarda değil birbirine yakın görüşlere sahipsek veya birbirimize anlayış duyabiliyorsak önemli olanda bu. eğer anlaşabileceksek bir yola girmeyi isterim. biliyorum insan duygusal olunca böyle kararlar veremeyebiliyorlar. veya bu kararları çok zor veriyorlar ancka geleceğimiz için bunları düşünmek zorundayız çünkü artık çocuk değiliz belli bir yaşa gelince bütün bunları düşünüyorsunuz. ben asla büyük konuşmak şstememama başka dine mensup biri ile evlenmeyi istemezdim. yine de tabi bunu bilemeyiz ben kimseyi hor görmem aksine herkesin görüşüne saygı duyarım ancak evlilikte biliyorsunuz ki bir seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz dini açıdan. bu yüzden bu seçim doğrultusunda kendi dinime bağlı olan biri ile evlenmeyi tercih ederdim. ancak mezhep konusu benim için önem taşıyan bir durum değil benim için karşımdaki insanı insaniyet önemli olan insan olması iyi bir birey olması merhametli vicdanlı insan olması onun inançları beni bağlamaz.

0

hayır önemli değildir benim için, ama aileler karışır binada anlaşıyorlarsa mezhepler sorun olmamalı bence

1

onemli degil cunku öbur tarafta herkoyun kendi bacagindan asılacaktır herkesin dini kendine benim kocam benim dinim den olmus bana ne fayda ben ibadetimi yaparsam iyi bir insan olursam sartlari ben yerine getirrsem allah katinda bir yerim olur bence insan olsun vicdanli olsun yeter sevin sevilim ayrim yapmayin ask bu gönül bu yahudide olur hristiyanda alevide

0

evet önemlidir. çünkü bizde sonuç olarak dinimize göre evlilik yapıyoruz.

0

hayır önemli değil.ne olursa olsun o da insan ve iyi olsun yeter.bu mezhepler neden ortaya çıkmış sonuçta herkesin görüşüne kimse karışamaz ve bence ayrım yapılmamalı.

0

din ırk mezhep ayrımı yapan bir insan değilimdir.allah a çok şükür müslümanım ama sevgilim hristiyan olmuş olsaydı ona islamı anlatırdım ve müslüman olması için elimden geleni yapardım.baktım olmuyor onu o şekilde kabullenirdim.

0

hayır değildir. nereli olduğu, ten rengi, gözlerinin şekli, hiç bir şey önemli değildir.

0

hayır kımse hatım ındırmıyor gunumuzde hocalar bile zınnık kafır çıkıyor neler yapıyor sevgilim olmamış çokmu

0

kesinlikle hayır. insanlık önemli olan. vicdanı olsun yeter

0

sahsen ben önemli oldugunu düşünmekteyim. düşünün simdi allaha inanmayan birisi ile evlenmek veya ilişki kurmak ne kadar saglıklı olur ? ben ne kadar seversem seveyim içinde allah korkusu olmayan,allah inancı olmayan,dini inancı olmayan bir insan ile asla ilişki kurmam. kuran kisilere bakış acısımda hiç olumlu diğildir. miş gibi allaha ibadet eden inaanlar var. allah yolunda ilerleyen,içinde allah korkusu olan kişiler var onlar ile ilişki kurmak daha iyi diye düşünüyorum. allah sevgisi olmayan bi insan kulu nasıl sevebilir ki? bunada bi anlam veremiyorum.

0

önemli olmamalı eğer önemliyse zaten sağlam ve gerçek bir sevgi yok demektir arada. bir kişiyi severken dış etkenlere göre karar vermeyiz. karakterine, görünüşüne, davranışına, ufak tefek şeylere göre arada bir bağ oluşur.

0

buna sadece din ve meshep olarak bakmak doğru değil ama ilişki yaşayacağın kişiyle aynı yöne bakmak önemli.

1

evet önemli ben müslümanım sevgilimde müslüman olmalı

0

benim için önemli çünkü fazla katı biri ile olmak istemem

0

yani pek de önemli değildir sen dinini yasa başkasına karışma

0

mezhep değil ama din tabii ki önemli. kafir olan bir erkek ile evlenmek kadın için islam’da haramdır.

0

evet önemlidir. sonuçta dinler zaman gerektiriyor.