0

çünkü istediğimiz her şeyi elde edebildiğimiz bir zamanda yaşıyoruz ve bence çeşitlilik arttıkça can sıkıntısı ve daha fazla şeyi isteme durumu artıyor birde şu var çok materyalist yaşıyoruz fiziksel dünyada bu kadar maddeci yaşıyorsak ruhsal dünyamızın ne kadar çöktüğünü siz düşünün

0

aslında insanoğlu hep sabırsız tahammülsüzdü belki de fakat bu durum daha da çoğaldı . tabiki her insan için genelleme yapamayız ama bu bizim doğamizda olan birşey . bazen tahammülsüzleştigimiz okuyor malesef çünkü yoruluyoruz sürekli aynı şeyleri görmekten belki de yaşamaktan . insanlara karşı olan tutumlarınız değişiyor daha bencil daha tahammülsüzce yaklaşabiliyoruz. zaman değişiyor çağ atlıyoruz yeni şeyler görüyor yeni şeyler yaşıyoruz bazen sabrımızın yastığı noktalar olabiliyor bu durumda da karşı tarafa olan davranışlarımızda fazla kırıcı olabiliyoruz malesef .

0

şu anda günümüzde artık insanlar birbirine güvenmiyor ve herkese karşı şüpheli gözüyle bakabiliyor. çünkü toplumdaki olaylar herkes tarafından biliniyor ve tepki gösteriliyor bu yüzden insanlar kendilerine çekiliyorlar . bu yüzden toplum artık kendi içine çekiliyor ve herkes kendini düşünüyor. ve günümüz teknolojileri artık insanı bireyselleştirme de bir aile içerisinde bile oturup sohbet etmek veya birlikte bir şeyler yapmak neredeyse artık imkansız hale geldi. bu yüzden insanlar bireyselleştiğinden dolayı toplumumuzdaki manevi değerlerini yitirmeye başladı ve manevi değerler kaybolduğundan dolayı artık bencillik ve tahammülsüzlük de daha fazla ortaya çıktı. birde teknolojiler ilerlediğinden dolayı işimizi birçok alanda kolaylaştırdı ve hızlandırdı işlerimiz artık birçok alanda kolaylaştığı ve hızlandığı içinde sabırsızlık da arttı. insanlar artık her şeyin hızlı ve çabucak olmasını istiyorlar .bu yüzden her konuda sabırsızlanıyorlar.

0

zaten basimiza ne geliyorsa tahammulsuzlukten gelmiyor mu

1

ahir zamanda olduğumuz için kardesim malesef ınsanlar artık kendi menfaatini düşünüp bencillesti.birbirine tahammül edemez boyutlara geldi. kıyametin alametleri bunlar. allah yardımcımız olsun.