0

çernobil faciası ukrayna'nın çernobil şehrinde 26 nisan 1986 tarihinde gerçekleşmiştir.

0

nuh as peygamberdir. ve hak dava ediyor bu kainatta bir yaratıcı olduğunu ve insanların onu tanıması gerektiğini ve insanların ona itaat edip şükretmesi gerektiğini her fırsatta dile getiriyor.ala insanlar ona inanlıyorve onu inkar ediyor tabi nuh peygamber her durumda ilahi yaratıcı olduğunu dile getirmeye devam ediyor ve bizlere nimet veren o'dur diyor ve bizleri hayatlandıran ve yine hayatı bahş eden yine o'dur diyor ama insanlar görmediği bir şeye itaat etmek istemiyorlar çünkü akıllarında tasavvur edemiyorlar. bir kısım insan inanıyor çoğunluk içinden ve 3 oğlu.
insanlar bir zaman sonra alay geçmeye ve fitne çıkarmaya başlıyor nuh peygamber ise dua ediyor allaha diyor:yarabbi bana yapılan bu haksızlığı affetme diyor gücüm kalmadı ve cenab-ı hakta öcünü alıyor.
nuh as bir gemi yapıyor ve sel basacağını söylemesine rağmen ono kimse inanmıyor sonunda kendine inananlar ve 3 oğlu ve her hayvandan 1 tane olacak şekilde gemiye biniyorlar su yükseliyor ve gemiye binenler kurtuluyor diğerleri helak oluyor bu olay musulda cudi dağında gerçekleşiyor.

0

atom bombasi mi patlamisti ne yanlis degilsem .. bircok insan olmustu