0

dar mutfakta iyi bir yerleşim planı için iyi bir seçim yapmak gerekir eşyaları güzel bir şekilde yerleştirilir mümkün olduğunca küçük eşya r ihtiyacı karşılayacak kadar kullanmak lazımdır masa kullanmamak gerekir i

0

dar bir mutfakta l şeklinde bir tezgah kullanılabilir. tezgahın üstünde ocak ve musluk olursa, üstte de küçük raflar ve içine de bardaklar konulabilirse avantajlı küçük ama bir yandan da kullanışlı bir mutfak olmuş olur. eğer bu da size yetmiyorsa, mutfak dolabına üst raf yaptırın ve o rafın dolaplarının arasında biraz boşluk bırakın ve o boşluğa da televizyonu koyun. ondan sonra l tezgahın altına büyük bir yer açarak orada da tencere ve benzeri şeyleri koyabilirsiniz. bunları gerçekleştirdikten sonra mutfağınız küçük olmasına rağmen kullanışlı ve ekonomik bir mutfak haline gelecektir.

0

öncelikle masalar varmışz olabilir çünkü sandalyeler içine girebilmelidir bu şekilde sandalyeler fazla yer kaplamaz daha sonra dolaplar duvara asılmalo aldığı yerde fazla kapmaması için bunun için iç mimarlar bulunabilir onlarla birlikte bu çalışmalar yapılabilir daha küçük ama daha fazla eşya nasıl bırakılır dünyada ne kadar fazlaya bırakılır öğrenebilir veya mutfağımız balkonuna bağlayabilir balkonu bağlarsa mutfak daha büyük olur ya da diğer odanın tekin’e açılabilir yapabiliriz bu şekilde mutfağımız çok dar bir görünüme sahip olmaz

0

dar bı alana sahipseniz fuzuli kalabalığa gerek yok zaten içerisi küçük olduğu için ferah bir ortam olmayacağı için gereksiz fazla eşya koyarak daha fazla daraltılmamalidir temel ihtiyaç olan malzemeler konmalidir

0

bu konuda elinizdeki eşyaların birbiri ile uyumlu bir şekilde dizilip yer açısından tasarruf etmek önemlidir.gelişi güzel yerleştirilmiş eşyalar zaten dar olan mutfağı daha dar hale getirecek ve sizi mutfakta bir çile bekleyecek.gerekli ustalarla görüşüp dolaplar daha kullanışlı hale getirilebilir, masalar katlanabilir şekilde alınabilir.

0

dar mutfaklarda tezgah'ın altında ve üstünde dolap kullanmak çok önemlidir. bunun dışında portatif açılabilir masa kullanmak mekandan fazlasıyla kazanç etmenizi sağlayabilir.

0

alanı dar olan mutfaklarda olabildiğince az eşya kullanılmalıdır. mutfak dolapları hem kullanışlı hem de az yer kaplamak zorundadır. mutfak en fazla hareket edilen alanlardan bir tanesidir. bu nedenle olabildiğince hareket edecek alanın boş bırakılması gerekmektedir. mutfak masası ya normalden küçük boyutlarda olmalı yada katlanabilir pratik masalar kullanılmalıdır. aksesuarlar da dar alanda fazla yer kaplayıp göz yoracağından mümkün olduğunda az kullanılmalıdır hatta benim tercihim hiç kullanılmamasından yana. genelde mutfakta kullanılan çamaşır makinası mutfakta olmamalıdır sadece bulaşık makinası mutfakta olmalıdır. buzdolabı da normalden daha küçük boyutlarda olursa bu da boş alandan tasarruf anlamına gelmektedir. böylece başta da söylediğim gibi boş alan daha fazla kullanılabilir hale gelebilir.

0

dar mutfaklarda mermerler l şeklinde yapılıp alandan kazanç sağlanabilir. ama yine de ene göre mi dar yoksa boya göre mi bu da önemli bir faktördür. onun dışında temel olan bulaşık makinesi, ocak,şofben gibi ev eşyalarına öncelik tanınıp kalan yere göre diğer eşyaların konumu veya koyulup koyulmayacağı belirlenmelidir.

0

dar mutfaklarda öncelikli olan şeyler yerleştirilmeli. buzdolabı, bulaşık makinesi , fırın , çamaşır makinesi. bunların dışında mutfakta yer kalıyorsa kilerlik tarzı oluşturulabilecek bir dolap ve fazla yer kaplamayacak duvara monteli açılıp kapanabilir masa ve sandalyeler güzel bir çözüm olabilir.

0

kesinlikle büyük dolaplar yapılmalıdır bence
bi gün bir iş dolayısıyla karımla birlikte otrduğumuz yıkıntı evin bodrumuna indik ked ayaklarımın arasında kolaşarak beni az kalsın merdvenlereden aşağı düşüyorudr kızgınlıktan çılğına gönerek orada duran bir baltaya yakaladım ve korkumu unutatrak haya
vana vurmak üzere kaldırdım eğer kaldığrıdım gibi de indirebilseydim kediyi o anda öldürecektim nedir ki karım kulumu yakalayarak curmama engel oldu bu araya girmeye çok fena sinirlenerek kolumu kurtardım ve baltayı bütün şiddetiyle karımın beynine yerleştirdim bir tek söz söylemeden düştü öldü bu cinayeri işledikten sonra hiçbir vicdan sızısı duymadan ölüyü gizledi işine giriştim ne gündür ne de gece komşıları göstermekszincesidi evden çıkaramayacağımı biliyordum çeşitli çözüm yolları düşündüm bir ara cesedi küçğk parçakara blerek yakmayı tasarladım ddaha sonra mahzenin altını kazarak orya gömmeyi daha uygun buldum bundan başka ölüyü bahçedeki kuyuyra atmak bir sandığa yerleştirip sanki bir eşya imil gibi hamal çağırtara taşıtma da aklıma gelmedi değil en sonunda bütün bunlardan çok daha iiyi olduğunu hükmettiim bir yol byldum cesedi ortacağda papazların işkence ile ldürdüklerini yaptıkları duvara gömmeye kara verdim gerçekten de bu iş için mahzen çok uyundu duvararı yer dökülmül ve sıkı bir sıva ile yeniden badanalanmıştı ıslaklık dolayısıyla ve sıkı serlleşme olanağını bulamamıtş bundan bşaka duvarlardan birine önceleri ocak olarak kullanılmı bir çıkıncı vardı bu çıkınıtı sonradan doldurulmuş olup mahzenin öbür kısmana ayıt edilemişyordu bu çıkıntıyı ölrten tuğlaları yerlerinden çıkartarak cesidi o boşlupa yerleştirmek sonra tuğlalarla duvarı yeniden örmek işte bile değildi bylece kimse işim farkıma varamazdı tahminlerimde aldaanmadım bir küskü ile tuğlaları yerlerinden sköüp ölüyü duvarın iç bölmüne yerleştirdim ve çok çaba harcamadan duvaro gene eski si gibi ördüm kimseye bir şey sezdirmeden kireş kum ve fırça sağlayarak bir harç kardım ve bunnla tuğlaların üstünü güzelce sıvadım hiç kimse duvarımn yenidn örüldğünü anlayamazdı iş bitince başarımı pek sevindim doğrusu duvarın eski durumu ile yeni durumu arasında en küçükb,r ayrılık yoktu yere düşmül kireç parçalarını büyük bir titizlikle teker teker topladım işin mükemmelliğinin verdiği övünçle sağa sola bir göz gezdirdim herşey yerli yerindenydi sevgiler ve saygılarımla rakşadalşlar sağlıklı mutlu huzurlu kalın bir sonraki sorularda göüşrmek üzre sevgillerle saygılarla.

0

1791’de ferguson hardie adında bir ingiliz, merdane kolunun tek yönlü hareketiyle, merdanelerin hem ileri, hem de geri gelmesini sağlayan bir sistem geliştirdi. bu sistem sayesinde, hiç değilse sıkma mekanizmasında bir ölçüde kolaylık sağlanmıştı. ama yine de bütün işlemler insan emeğine dayanıyordu ve oldukça yorucuydu.

amerikada 1797 de çamaşır yıkamak için fırçalama tahtası nathaniel briggs tarafından icat edildi.1851 de amerikalı james king tamburu olan başka bir çamaşır yıkama makinesinin patentini aldı. çamaşırlar bu tamburun içerisine konuyor ve tambur el ile çevriliyordu. 1858 yılında hamilton smith döner çamaşır makinesinin patentini aldı.

1874 yılında indiana’da william blackstone eşine bir doğum günü hediyesi olarak bir çamaşır yıkama makinesi yaptı.

1906 yılına kadar yapılan tüm çamaşır makineleri insan gücü ile çalışan, genelde amatör denemeler olarak kaldı. alva john fisher, elektrikle çalışan ilk çamaşır makinesini icat etti. 1908 yılında alva fisher’in çamaşır makinesi chicago’da bulunan hurley machine company tarafından üretilmeye başlandı. makineye thor adı verildi. bu makinenin patenti 1910 yılında alındı.

1924 yılında ilk kurutmalı makineler piyasaya çıktı.

1937 yılında bendix corporation adlı şirket ilk tam otomatik çamaşır makinesini üretti. 1940’lı yıllardan itibaren tam otomatik makineler ev hanımlarının hizmetine girmeye başladı.

0

günümüz dairelerinde evler genellikle küçük tasarlanmıştır. özellikle mutfaklar diğer odaları büyütebilmek için küçük bırakılmıştır bu yüzden mutfak büyütülmek istenirse eğer salonla mutfak arası duvar kırılıp salon mutfak bir şekilde yapılabilir. genellikle salonla mutfak zaten yanyanadır. eğer böyle bir çözüm istenmiyorsa çünkü mutfakta yapılan yemeklerin kokusu salona geçtiğinde oldukça rahatsız edici olmaktadır. eğer bu istenmiyorsa mutfakta duvara monte edilen masalar tercih edilebilir. masanın üzerindeki kısma da dolap yaptırılıp dolaplar çoğaltılabilir. ufak portatif masalar bu mutfaklar için oldukça kullanışlıdır fakat kalabalık bir aile için sıkıntılı durum oluşabilir. bu yüzden mutfak yerine salondaki yemek masasında yemek yenilmesi tercih edilebilir.

0

dar mutfaklarda dolaşım zor olduğundan fazla eşya kullanılmaz masa da konulmayabilir

0

mimarlar bu konuda da çok güzel işler başarmıştır mutfağın dar olma durumu bazı binalarda görülen bir şeydir günümüzde ve en mantıklısı olarak dolabın enini küçültürler mimarlar. ev sahibinin yapması gereken ise mutfağı dolduracak nesnelerin ebatını küçük almasıdır. yemek masasını küçük almak, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların ebatını küçük olanları almak en mantıklılarıdır. aslında yemek yeme işini mutfakta yapması zorunlu değilse belki oraya masa koymayıp yemekleri salonda yemek de mutfağın darlığını biraz olsun giderir.

0

bana kalırsa mutfak geniş olacak ama dar mutfakta ise buzdolabı olsun fırın olsun yemek masası olsun tercih ederken daha ufak tercih etmeliyiz ve gereksiz eşyalardan da kaçınmalıyız kimi mutfaklarda çamaşır makinası mutlaktadır mutfağımız dar ise banyoya koymalıyız

0

dar mutfaklara fazla eşya konulması uygun olmaz sadece yemek masası, buzdolabı, bulaşık makinesi bunlar konulması gereken eşyalar zaten

0

dar mutfaklarda buzdolabı, fırın , bulaşık yıkama makinası sabit olmak üzere dolaplarada mutfak eşyalarını nizami düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. en önemli unsurlardan bir taneside yemek yeme masası küçük tercih edilmeli genelde türk hanımlarımız mutfaklarında vakit geçirmeyi sevdiği için bu tür mutfaklarda az vakit geçirmekde fayda var konfor açısından aslında sadece amacı için kullanılan mutfaklardır küçük mutfaklar.

0

dar mutfaklarda buzdolabı, fırın , bulaşık yıkama makinası sabit olmak üzere dolaplarada mutfak eşyalarını nizami düzenli bir şekilde kullanılması önemlidir. en önemli unsurlardan bir taneside yemek yeme masası küçük tercih edilmeli genelde türk hanımlarımız mutfaklarında vakit geçirmeyi sevdiği için bu tür mutfaklarda az vakit geçirmekde fayda var konfor açısından aslında sadece amacı için kullanılan mutfaklardır küçük mutfaklar.

0

mimari ve dekorasyon bir ev için olmazsa olmazdır. çünkü dar kullanım alanlarını belli bir şekle sokmak için gereklidir dekorasyon. dar mutfaklar için farklı dekoratif yöntemler uygulanabilir. ilk önce mutfağın şekli belirlenmeli, kolon ve kiriş çıkıntıları çıkartıldıktan sonra ona göre bir kullanım alanı belirlenmeli ve döşemeye başlanmalıdır. dikkat edilmesi gereken en önemli unsur portatif dolapların kullanılmasıdır. katlanıp açılabilir dolaplar ve masalar kullanılarak kullanım alanı rahatlatılmalı. kolon çıkışına kadar dikey dolaplar yapılmalı ve açık masa tercih edilmemelidir.

0

dar mutfaklara yerleşirken oldukça minimal olmak gerekir.