0

dar mutfağa sahip biriyim. dar mutfaklarda büyük mutfak dolabı tercih edilmelidir. ve büyük masa sandalyeler asla tercih edilmelidir. şimdiki zamanda olan katlanabilir masa her konuda mantıklı. çok fazla raf yaptırmayın duvarlara daha boğunuk gösterebilir mutfakta büyük perdeler kullanmayın. genelde zebra daha güzel duruyor. ve koyu renkler kullanmayın. koyu renk mutfağı olduğundan daha küçük gösterir.

0

tabii ki de her mutfakta olduğu gibi aynı düzende yerleşim düzenleme yapılmaktadır ama bunun ardından bu yapılan düzenlemeler odasına göre değişmektedir. düzenlemeler aynı şekil olduktan sonra eşyalar alana uygun olarak seçilmelidir. yani başka bir deyişle odaya uygun eşyalar seçilir küçük eşyalar ve uygun eşyalar seçilir yerin büyüklüğüne göre yerleştirilir. bu düzenlemelerin ardından yerleştirme tamamlandığında kişiler doğal olarak sağlayacaktır bunların önüne geçmek için rahat ve içine sığacak eşyalar doğru ve düzgün konumlara yerleştirilmesi durumunda rahatlık olacaktır.

0

dolapların kullanım şekli önemlidir. tezgah maksimum seviyede tutulmalıdır. dolapların içine yerleştirilecek ekstra raflar tencere, tava gibi eşyaların kolay yerleştirlmesini sağlar. bar taburesi denilen sandalyeler ve eni küçük tasarlanmış yemek masaları kullanılabilir. bu masalar aynı zamanda tezgah olarak da kullanılabilir.

0

mutfak ev planlamasında ticari amaçlara göre düzenlenir eğer yapılan bina veya yapılar aile yaşamı süren kesime hitap ediyorsa daha geniş ve ferah tutulur eğer yapılan proje iş hayatı süren bekar kesme hitap ediyorsa dar ve kullanım alanı kısıtlı şekilde tasarlanır.günümüze kadar gelmiş farklı tipte mutfak türleri bulunmakla beraber en çok kullanılan ve son zamanlarda görmektan kaçamadığımız salon ile kompozit olan mutfak tipleri görmekteyiz bu mutfak tiplerinde araya duvar konulmasından alanı artırabilmek amacıyla kaçınılmış olup aslında bekar kişilere serbest alanı haketiği kadar olanak sağlar.dar mutfak tipleri genelde uzunlamasına olup çalışma alanı tek kişiye göre planlanmıştır.

0

dar, ince uzun yapıdaki mutfaklar kullanımı biraz zor olmakla birlikte maalesef çoğumuzun sahip olduğu türde bir mutfak çeşidi. yurdumuz müteahhitleri sağ olsun, mutfakları birazcık daha geniş yapmayı bir türlü beceremiyorlar…

ister ayrı bir mutfak alanı olsun, isterse de açık planlı bir mutfak; küçücük, dar ve kullanışı zor mutfaklara mecburuz gibi görünüyor. o halde yapabileceğimiz en iyi şey bu dar alanı olabildiğince iyi bir şekilde kullanmak. malum, mutfakta geçirdiğimiz süre oldukça uzun. yemek için ön hazırlık, pişirme süresi ve sonrasında temizlik derken her gün saatlerimiz mutfakta geçiyor. yemek yapmaktan zevk alıyor olsak dahi, eğer mutfak alanımız dar ve boğucuysa, keyifli olması gereken bu süreç adeta bir işkenceye dönüşebiliyor. yetersiz tezgah, yetersiz çekmeceler, az sayıda dolap ve duvarların işlevsizliği normalde son derece keyif alacağımız yemek yapma sürecini olumsuz etkileyebiliyor.

daha geniş mutfak alanına sahip olmak hepimizin hayali, ancak şartlarımız buna el vermiyorsa, halihazırda sahip olduğumuz mutfağı olabilecek en iyi haline getirmekten başka çaremiz yok.
bazı fikirlerim var masadan farekat edip çalışma lanı ı büyütmek.

0

mutfak bir kadının ikinci adresidir,yaşam alanıdır.sabah akşam günün her saatinde sürekli çalıştığı bulaşık yıkadığı yerdir.evde alınacaklar listesinde en kabarık olan şey mutfak alışverişidir.mutfağınız ufak ise çok detaylı eşya bulundurmamalısınız.öncelikle duvarlar dolaplar ve halı açık renkde beyaz tercih edilmelidir.ayna odaları her zaman geniş gösterir odanın belli yerlerine ayna koymalıdır.eğer mutfak eşyanız cok ise dolaplar ince uzun yukarıya doğru olmalıdır.bulaşıkmakinası ufak seçilmeli fırında set üstü olmalı.masa konulacak bir alana sahip değilseniz duvara monte ettirmeli bu konuda ustasından yardım talep etmelisiniz.sandalye ayak altında olacağı ve sizin rahat dolaşma imkanınızı sıfıra indireceğini düşünürsek tabure tarzı arkasız olanları tercih etmeli duvara yanastırmalıdır.buzdolabı küçük alınıp fırınınızı üstüne koyabilirsiniz.boş kalan yerlere minik dolaplar koyup süslemeler yapabilir bazı yerlerede canlı renkde süs için çiçekler koyabilirsiniz.bu şekilde hem odanız ferah olacak hemde içerisini renklendirme ile canlandırabilirsiniz.belki camınızın kenarına saksı koyabilir aynı zamanda ip asar yıkadığınız el bezleri var ise yada kurulama bezlerinizi orada havalandırıp kurutabilirsiniz.

0

dar mutfağınız var ve 2 kişi yaşıyosunuz farz edelim küçük bir masa karşılıklı 2 sandalye ama yemek odanız varsa oraya kurarsınız tabi dar mutfaklarda az eşya kullanılmalı küçük ve şirin dekorlar kullanılmalı dekorlarda duvara asılabilir mesela boş duvara bir raf asarsınız üzerine dekor eşyası koyarsınız şık ve dekoratif olur veya dekorsuzda sade biryerde yapabilirsiniz renkli duvar renkleri ile güzelleştirirsiniz veya kücük ama kombin olan bir mutfak olur halınız avizeniz perdeniz aynı kategoriden falan olur katogori derken istanbul desenli takım deseni veya renk üzerine çiçekli falan şeylerden bahsediyorum bunları yaparsanız dar ama basık olmayan mutfağa sahip olursunuz misafir geldiğinde falan daralmaz şık gözükür

0

özellikel dar mutfaklarda istendiği zaman çok mükemmel küçük ama şirin dekorasyonlar sağlamka mümkün iken aksi bir durmu yaşamak da çok çok kolay olmaktadır. dar ve küçük mutfaklar için bir yerleşim planı uygularken aynı zamanda küçük ve aşırı gösterişten uzak mümkünse portatif seçimler yapmamız işimiz bittiinde katlayıp kaldırıp ortamdan uzaklaştırabileceğimz dekoratif malzemelerden yana tercihte bulunmmız oldukça önemlidr.

0

alanın yeterli kullanılması için portatif dolaplar düzenlenmeli.

0

çok iyi iç mimarlar oluyor. bunlara başvurulabilir. yada çok teknolojik mobilyalar oluyor. mesela saklanan masa , televizyon vb. bu şekilde bir sürü teknolojik mobilyalar mevcut. bunları zaten iyi bir iç mimarda bilir. ama ben mimara o kadar para veremem diyorsanız. kendi yöntemlerinizle de yapabilirsiniz. mesela masayı kendiniz bir yerlerden bakarak yapabilirsiniz. basit değil ama insan uğraşırsa neden olmasın. tabi ki normal bir insan bir iç mimar kadar bilgili olamaz. ama en azından çok daha ucuza getirilebilir. genelde dar mutfaklarda fırın , masa, televizyon vb. mobilyalar gizli oluyor. yani kısacası teknolojik ürünler oluyor. hiç televizyonda yada bilgisayarda bu şekilde insanların evini ücretsiz bir şekilde dizen programlar görmüşsünüzdür. hiç izlediniz mi bilmem ama gerçekten dar mutfak vb. yerlere güzel mobilyalar yerleştirip güzel odalar yapıyorlar. tavsiyem oralara katılabilirsiniz.

0

dar mutfakta mümkün olduğunca az eşya kullanılmaya çalışılmalıdır eşya çok olursa mutfakta yemek yapma yemek yeme gibi işler de aksayacaktır o yüzden mümkün olduğunca az eşya mutfağa konulmalıdır gereksiz denilebilecek bütün malzemeler varsa kilere yoksa da her hangi bir boş odaya konulmalıdır lazım oldukça çıkartılmalıdır çünkü mutfakta bırakacak olursanız büyük sıkıntılar çekersiniz kırma dökme olayı çok olur dar mutfaklarda alınacak malzemeler kesinlikle normal boyutundan biraz daha küçük alınmalıdır buzdolabı ankastre vb çünkü normal aldığınız taktirde sığmayanlar olabilir kullanamayacağınız büyüklükte olabilirler ve paranız boşuna gider o yüzden mümkün olduğunca az ve küçük eşyalar alınmalıdır

0

bir çok internet sitesinden veya iç mimar lar var çok güzel tasarımları var evine mutfağına gore en güzel tasarımını bulacağına eminim ama bütçene uyacağını sanmıyorum bütçen dahilinde bir çok güzel tasarımlar var (3bucuk saat izlenme tek var gere gere 82) bulabilirsen sevinirim :) insallah yararlı bir yazı olmustur

0

dar veya küçük alanlı mutfakların yerleşim planı katlanabilir masa koymaları gereksiz eşyaları koyup alanı iyice daraltmamaları gerekir.

0

dar mutfaklarda mümkün olduğunca fazla eşyadan kaçınılmalıdır. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça süzüldü önce suda, sonra yaprakların arasında. biraz bekleyip suyun yanına gittik. su çok berraktı ve başka bir yılan yoktu. dedim ya çok berrak oluyordu su, yanılmamıza imkan yoktu. yüzdük yine, bir iki kulaç ama yağmurun içinde olmak bu, istersen içebiliyorsun. yağmur bitince boa yılanı gölüne gidiyorduk yüzmek için. göl filan değildi aslında. sadece üç metreye dört metre, boyu aşmayan bir suydu. ismini de ben koymuştum zaten. iki gün önce yüzmeye gittiğimizde bizden önce bir boa yılanı çıkmıştı içinden. hayatımda gördüğüm en büyük yılandı. çok iddialı değilim aslında çok yılan gördüğüm filan yok. üç-beş defadır en fazla. yavaşça.

0

bence gereksiz mutfak eşyaları konulmamalıdır. mutfağın görsel açıdan görülmesi gerekmektedir. çünkü herkesin kafasındaki yapacağı mutfak düzeni çok farklı olabilir. ama ben mutfakta genellikle işime en çok yarayan şeyleri koyarım. buzdolabı ilk sırada gelir. fırın ikinci sırada ve mutfak için önemli olan da raflar olmalı. bardak ve tabakların konulması için . dediğim gibi kişiden kişiye göre değişir bu dar mutfak planı.

0

herşeyi verimli kullanacak bir yerleştirme yapılmalıdır. rafı tezgahı tavanı pencereleri düşünülerek kullanım alanından tasarruf elde edilebilir. kendi bekar evimde buzdolabının yan taraflarına asıcaklar eklemiştim bu sayede çeşitli aletleri asıp yer tasarrufu sağlayabililirsiniz. yada duvara monte edilen tutucaklar portatif küçük gözlerle yer kazanabilirsiniz.

0

dar mutfaklardaki düzenin iyi olması lazım ve dolaplarin iyi dizyn edilmesi lazım ki eşyaların ortada olmasın.

0

dar mutfaklara yerleşmek oldukça zordur özellikle buzdolabını ve ocağı koyacak yer bulamazsın koyduğun anda yerin yarısı dolar o yüzden buzdolabını olabildiğince tezgahtan uzak yere koymalısın ve eğeer bulaşık makinan varsa onuda mümkünse mutfağın dışına koymaya çalış ki yer kaplamasın dar mutfaklarda öyle bir sıkıntı var ki insan daralıyor yemek yaparken mesela ben yemek yaparken mutfağa girdiğimde (bu arada benimde mutfağım dar) bişey alıcam kol um heryere çarpıyor yada yemek için dolaptan bişey almak istiyorum kapağı tam açamıyorum tezgaha çarpıyor böyle sıkıntılar çekmemek için evin yapısına göre düzenlemen lazım.

0

ankastre ürünler kullanılmalıdır, beyaz renk ve beyaza yakın renklerde mobilyalar seçilmelidir. dolap rafları kullanıslı dizayn edilmelidir. duvara ve dolay içlerine askılar ile ekstra yer tasarrufu saglanabilir.

0

dar mekan eşyaları seçilmelidir (portatif olanlardan )
açılır - kapanır masa gibi .