1

milli içeceğimiz diyebileceğimiz çay genellikle sabah kahvaltıda ve akşam yemekten sonra veya çalışırken yani birçok şeyde bir çok zaman diliminde içtiğimiz bir içecektir. çay demlemek de bir o kadar bence önemlidir noktaları vardır birkaç tane onları yaparsak daha iyi olur bence. ilk önce çay demlemek için kireçli su olmaması gerekir öncelikle yarıya kadar koyup daha sonra kaynamasını beklemedeyiz. tabii ki ocağa koymadan önce çayın üst kısmındaki küçük yani çayım üst kısmına denemesi 2 kaşık veya ne kadar koyacaksak o kadar koymalıyız. daha sonra püf noktası tam da burası bence içine dem koyduktan sonra tomurcuk dediğiniz aynı şekilde çaya benzer bir bitki türü ondan koyarız koymalıyız daha doğrusu. daha iyi oluyor en azından ağızda güzel bir tat bırakıyor sadece dem koyarsak hiçbir şekilde bir tadını alamıyorum açıkçası ben hiçbir şekilde alamıyorum. daha sonra kaynamasını beklemeliyiz kaynadıktan sonra üstüne suyu koyup tekrar altına su koyarak tekrar kaynaması beklemeliyiz. kaynadıktan sonra kısık ateşte bir 10 dakika daha kaynatarak iyi bir şekilde demlenmesini beklemeliyiz hemen ocaktan alırsak biraz tadı kaçabiliyor en azından daha iyi değmleniyor diye düşünüyorum ocakta. daha sonra afiyetle içiyoruz genel anlamda çay demlemenin püf noktaları bu şekilde daha doğrusu ben bu şekilde yapıyorum.

0

öncelikle iyi çay demlemek için konulan çayın kaliteli olması gerekmektedir. çayımız iyi ise eğer diğer adımlardan fayda sağlayabiliriz. öncelikle eğer çok iyi ve keyif veren çay içmek istiyorsak çayımızı az koymamız gerekir. çay'dan çok iyi tat almak için önemli olan budur azar azar sık sık çay yapmak. çayımızı çaydanlığın %20'sini dolduracak şekilde göz kararı koyduktan ve çay suyu kaynadıktan sonra kaynayan suyumuzu çaya koyarken lapbanadak koymuyoruz çaydanlığın etrafında daire çizerek yaydırarak suyu koyuyoruz her tarafına ve çayı az koyduğumuz için çaydanlığın yarımından biraz fazla dolana kadar ekliyoruz. işlem tamamdır. azalan alttaki çaydanlığımıza suyu ekliyoruz ve çok kısık ateşte 15 dk ısıtıyoruz. kaynama bittikten sonra da 5dk iyice çökmesini bekliyoruz. çayımızı afiyetle yudumlayabiliriz. afiyet olsun

2

güzel çay demlemek için çay suyunun iyi kaynaması lazım ve çayın kaliteli olması lazım.birde çayı demlendikten sonra kısık ateşte demlenmeye bırakırsak daha lezzetli olur.