0

hayır tabiiki, ama onlara eşit şartlara gerek de yok zaten. tamam yasal bir parti onlar da, ama sonuçta terörist. haa meclisteki tek terörist parti o mu, değil tabii. meclise verilen ve ülkemiz adına faydalı olan birçok önergeye başka (adını vermek istemiyorum, bilen bilir) partiler anında red kararı veriyor, hdp bile o önergelere çekimser kullanıyor. evet mecliste hdp’den de fazla terörist parti var, ama bu hdp’nin terörist olduğu sonucunu değiştirmez. sonuçta hdp bir terörist parti ve onun meclise girmesi bile aynı hata, bu şartlar onlara yeter de artar da. vatanımız adına hayırlısı olsun...

0

yerel seçimlerde eşit şartlarla partilere yaklaşım gösterilmesi bir yol olarak izlenmeli, hdp belediye seçimlerinde bir yeri kazansın iktidar bir vakit sonra kayyum atıyor hdp'nin kazandığı belediyelere ve bu şu demek halkın özgür hür iradesiyle yapmış olduğu seçimleri çiğnemek demektir.madem önceden böyle bir düşüncen var iktidar olarak, hdp'yi neden herhangi bir seçim öncesi katılmasına mani olmuyorsun?. seçim pusulasında amblemi bulunan her parti yasal parti sıfatını taşıyor anlamına gelmiyor mu?. böyleyse eğer seçimden sonra da türkiye cumhuriyeti halkının seçimlerine saygılı olması gerek her partinin, geçen yerel seçimlerde hdp'nin kazandığı belediyelerin sadece iki tanesine kayyum atanmadı.empati kuralım bu sizin başınıza gelen bir durum olsa oyunuz hiçbir geçerlilik kılmasa, tepkiniz nasıl olurdu sizin?.ya hiç bir seçime hdp'nin girmemesini sağlayacan, ya da özgür irade saygı duyacan çünkü seni seçen olduğu gibi bir başkasını da seçen olacaktır illa ki ve türkiye bölünmez mozaik güzel bir ülke, seçimler de her partiye başarılar diliyorum.

2

valla yerel seçimlerde bütün partiler eşit yarışıyorlar kardesim. çünkü perde arkasında kimin kime oy verdiğini bilemeyiz. o anlamda sıkıntı yok yani.hani hdp ' ye ya da diğer partilere karşı her hangi bir kısıtlama getirilmiyor. ben sandık görevlisiyim her dönem hiçbir eşitsizlik görmedim yani.

0

hayır, düşünmüyorum eşit şartlarda yarıştığını. zaten eski başkanı hapiste, bir çok vekilinin dokunulmazlık konusunda fezlekeleri var.
halkın onlara bir tepkisi var pkk ile ilgileri olduğunu düşünüp ki; bir çoğunun var.
yüksek seçim kurulundan akp hariç hiç bir parti yüksek seçim parası alamıyor.
kısacası medya da yanlarında olmayınca eşit değiller.