1

bir avukat olan frank mcnamara isimli bir avukat arkadaşı ile bir restoranda yemek yemeye gittikten sonra hesap geldiği zaman yanında hiç parası kalmadığını fark eder. borcunu ödeyebilmek için ne güvence olarak avukatlık kartvizitin arkasına kendi imzasını atar ve bu şekilde borcunu öder. bu olaydan bir ders çıkartan avukat insanların yanında nakit paraları olmadığı zaman ödeme yapabilecekleri değişik yollar aramaya başlar. en sonunda da şu anki kredi kartlarına en fazla benzeyen mcnamara diners club adında bir kredi kartı icat etmiştir. valla iyi mi etmiş kötü mü etmiş bunu bularak insan düşünmeden edemiyor. kredi kartı maalesef doğru ellerde bir kurtarıcı olurken , kullanmayı bilmeyen yanlış ellerde bana göre tam bir saatli bomba haline dönüşüyor. bir çok insan kredi kartı ile alışveriş yaptığı zaman sanki hiç ödeme yapmayacakmış gibi düşünerek açıldıkça açılıyor ve tam bir borç batağına sürükleniyor. içinden çıkılamaz durumlara sürükleniyorlar. bence kredi kartını mantıklı kullanmak için de bir eğitim almaları gerekiyor insanların yoksa içler acısı bir durumla karşı karşıya kalarak sürekli olarak borcu borçla kapatmaya çalışıyorlar.

0

bir avukat arkadaşıyla yemek yemeğe gider ve hesap istediğinde yanında nakit para olmadığını farkeder.bu durumundan kurtulmak için kartivizitinin arkasına imza atar ve borcunu ödemiş sayılır.bu olaydan sonra para kullanmadan hesap ödemek için farklı yöntemler düşünür.daha sonra kredi kartına benzer bir kart çıkartmıştır.

0

frank mcnamara bir avukat arkadaşı ile lokantaya yemek yemeye gitmiştir.hesabı istediğinde yanında nakit olmadığını fark etmiştir.bu duruma atlatmak için kartvizit arkasına imza atarak borcunu ödemiştir.bu olayın ardından para kullanmadan hesap ödemek için farklı yöntemleri düşünmüştür. kredi kartına benzer olan mcnamara diners club kredi kartı ortaya çıkmıştır.