0

2. el evde nasıl ev eşyası aldığım zaman öncelikle her tarafını kontrol ediyorum çok yıpranmış mı bir yerinde çizik var mı kırık var mı diye bunlara dikkat ediyorum bir de eğer telefon ikinci el aldığım zaman mutlaka aldığım yerden bir bir kartı ve imza alıyorum çünkü daha önce telefon çalıntı olabilir diye bunları yapıyorum eğer telefonda sorun çıktığı zaman çünkü satın aldığım zaman ve kartı var bende onun için sorumlu ben olmuyorum bunları çok dikkat ederim.

0

görmeden almak risk taşır. teknolojik bie ürün alınıyorsa garanti süresi ve kapsamında mı önemlidir. araç alınıyorsa gerekli ekspertizin yapılması gerekir.

0

ben daha çok kitap alıyorum ikinci el. ben ikinci el kitap alırken korsan olup olmamasına bakıyorum. korsan olmayacak çünkü benim aldığım kitap. bazıları korsan kitaba bile orjinal diyor. daha sonra tabi kitabın temiz olmasına bakarım ama ikinci el olduğu için onu biraz gevşetiyorum

0

eşyayı kesinlikle etraflıca kontrol etmelisiniz aksi taktirde sorunlarla karşılaşabilirsiniz

0

özellikleri bilip bi sorunu var mı yok mu diye kontrol edilmeli ve fiyatınıda özelliğine bağlı olarak anlaşıp vermek daha nantıklı

0

temizliğine, sağlamlığına, değişen parçası olup olmadığına ve istenilen parayı heldiyor mu diye bakılıp bozuk bir yeri olup olmadığını kontrol etmek gerekir. eğer bu saydıklarımın içinde birisi varsa tercih edilmemelidir.

0

ikini el eşya alırken öncelikle eşyayı görmek lazm ve sağlam mi yeni mi bakılmalıdır