0

bilgisayar alırken eğer oyun için alınmayacaksa nelere dikkat edilmelidir? hangi marka tercih edilmelidir?

bildiğiniz gibi bilgisayar fiyatları çok yüksek. sorum eğer oyun oynama maksadında değilsek tercih etmemizin mantıklı olacağı marka nedir? hangi kıstasları dikkate almalıyız?

11 cevap
0

eğer oyun için olmayacaksa gündelik internette dolanmalık ve film izlemek için güzel bir ekrana sahip olan herhangi bir bilgisayar alınabilir. şu anda zaten bir teknoloji mağazasından alacağınız herhangi bir bilgisayar size office uygulamalarında veya internette gezinmede sıkıntı çıkarmayacaktır. soğutma sistemlerine dikkat edilmesi mantıklı olabilir ve kişisel kullanıma göre depolama alanına karar verilmesi daha sonradan istenilen bir yükseltme işlemi sonucunda kabarık faturalarla karşılaşmamak için birebir bir karar olacaktır.

-1

oynamak için ise 500 gb hardisk iyi bir işlemci hızı ve ekran kartı 3-4 gb gibi seçimler yapılmalıdır bir ram 4

....................... gb yada3....... ....

olabilir
............

1

günlük kullanım için asus markasını önerebilirim. eğer fiyatı biraz daha uygun olsun derseniz bilgisayarı freedos olarak satın almanızı öneririm. freedos aldığınız bilgisayarda işletim sistemi olmuyor siz sonradan kuruyorsunuz. internetten bakıp öğrenebilirsiniz basit bir yol. bunun için 300 lira civarı bir parayı ödememiş olursunuz. ayrıca dvd yerleri olmayan bilgisayarda daha ucuza gelecektir. günümüzde dvd kullanım oranı iyice azaldı artık her şeyi usb yoluyla hallediyoruz. ayrıca en az 4 gb ekran kartı olmasına dikkat edin 500 gb harddisk olması da sizin işinizi görecektir. eğer bilgisayarım hızlı olsun diyorsanız da ssd taktırabilirsiniz ama unutmayın fiyatları bayağı bahalı bu ssdlerin.

0

bilgisayardan performans açısından yararlanılmak istenmese bile işlemci , anakart , ram , ekran kartı gibi detaylar yine de önemlidir.

0

oyun için bilgisayar alınmıcaksa diz üstü bilgisayar terchi etmeliyiz

0

bilgisayar alınırken bilgisayarın kapasitesine,şarz kullanımına,ramine,dayanıklılığana bakmak yeterli olucaktır.

0

normal internette dizi,film, ya da sosyal medya için 1000 tl altında güzel bilgisayarlar var onlar da alınabilir.

0

oyun için almicaksan da yine de 15.6 inç almanı tavsiye ederim. ve i serisinden al.isletim sistemi ve çekirdek sayısı.ayrica hdd olan değil red harddisk olanı almanı tavsiye ediyorum

0

kesinlikle ram 4gb ve üstü olmalıdır eğer program ve ödev için kullanacaksanız kesinlikle ram yüksek olsun

0

her aktıvıte ıcın farklı bı marka model onerilebilir resmi işler yapıcaksan dayanıklı ve hızlı bir bilgisayar en mantıklısı

0

sosyal medya video tarzinda takilacaksan ortalama
2 gb rami olsun 250-500gb harddiski olsun.intel celeron da isini gorur yani oyle cok buyuk bi beklentin yok zaten ortalama 1200-1500 arasi bilgisayar senin butun isini cozecektir.