0

poşetler kaldırılmadı ama onun yerine ücretlendirilecek kullanımı bir nevi azaltılmaya çalışıldı fakat bunun da çok fazla işe yaradığını düşünmüyorum.herkes ihtiyacı kadar poşet almaya yine devam edecek . hatta bazı şeffaf poşetler ücretsiz ve bunlar daha çok kullanılıyor.

0

poşet kalkmadı ki poşet bildiğiniz ücretlendirildi .yine tabii ki insanlar zorda kaldığında 25 kuruş deyip verecek ve kullanımı hala sürecektir. tamam kullanımı azaldı ama yine de illaki kullanımı devam edecektir. o yüzden madem gerçekten poşetler ve plastikler ülkemiz ve bizim sağlığımız için oldukça zararlı ise üretimini kaldırsınlar onun yerine sağlıklı torbalar veya başka şeyler üretsinler biz de onlara verelim para onları kullanalım.

0

posetler kalkmadi parali oldu... parali olmasi birnevi aslinda guzel oldu. cunku soyle bir durum var. cop poseti yapariz diye fazladan poset alirdik... piknik alanlarinda obek obek posetler birikirdi neredeyse... denizden poset cikardi filan. en azindan bu sebeple millet belki ellerindeki posetleri daha sonra yine kullanirim diye katlayip kenara koyuyor. bu konuda iyi oldu aslinda. bez torba dikilebilir. ya da satiliyor. kitap sitelerinde bile bez torbalar satiliyor. yani en azindan bunlarin daha dayanikli olacagini dusunuyorum. nadil pet siseyi getirene akbilinr bakiye yukleniyor mesela. siradaki poset oldu. bundan sonraki adimlari da yavas yavas bekliyorum hukumetten. en azindan bizim milletimiz anlayana kadar. bu crvre kirliligini yapmayana kadsr, aliskanlik olusturana kadsr bu gibi seyler yapilmali diyorum.

0

pek düşünmüyorum çünkü evet doğayı koruyor ama elimizde o kadar şeyi nasıl gezdireceğiz diye kimse düşünmüyor artık poşet almıyorum evden getiriyorum ama bunlar da nereye kadar poşet elbet yırtılacak ve sonucunda poşet alman lazım olacak marketerde bundan faydalanacak bence gereksizdi.

0

poşet kalkmadı sadece ücretli oldu bence eskisinden daha iyi oldu poşet kullanımı azaldı, çevre daha az kirleniyor, avrupanın çoğu ülkesinde de bu sistem uygulanıyor zaten bence faydalı.

0

poşetin parasiz olması bence ülkemiz için hayırlı olacaktır diğer türlü komple poşet kalkmaz