0

onların dolandırıcı olduğunu düşünürüm direk. çünkü birinden borç alıp vermemek dolandırıcılıktır. bende bir ara bir arkadaşa borç vermiştim. sonra aradana ylar geçemsine rağmen vermiyordu. be zaman sorsam hep yalanlar uydurup bilmem zır durumdayım olsam tabiki ödeyecem diyerek kendini bana acındırıp duruyordu. bende her seferinde ona acıdığım için tamam bişey olmaz derdim daha sonra verirsin diye. sonra gel zaman git zaman baktım verecek gibi değil. bendesonra bi şekilde ondan aldım. ama gerçekten almaya çalışmasaydım vermeyecekti. çünkü bana hep yalan söylüyormuş. vermek istemiyormuş. ben bunu zaten anlamıştım. daha önce başkasına da öyle yapmıştı. insanları dolandırarak parasını yemekten zevk alıyorlar. demiyorlar ya öbür dünyada nasıl hesap verecez diye düşünüyorlar.

0

borcunu ödemeyen insan benim gözümde hırsızdır. kul hakkı yemiş sayılır. borcu olan insan borçlusuna bahane üretmez borcunu ödemek için çare arar. akrabamda 10 bin tl alacağım var param yok diyor ama günde 2 paket sigara içiyor eşi 2 paket içiyor günde 4 paket en ucuzu olsa 6 tl olsa 24 tl eder ayda 720 tl eder. 13 ayda bana borcu biter ödemek istese ama ben kendini allah'a havale ettim. şuan evinde oturacak koltuğu yok ama benim şuan evimde var arabamda var allah'a binlerce şükür borcum var yok değil ama cebimde 50 lira varsa 40 tl sini borçlara dağıtıyorum. borçlu olan insan borcuna bahane aramaz ödemeye çalışır.

0

en sevmediğim insan tipi aldığı paranın borcunu geri ödemenin insanlardır yani bu borcu eğer alıyorsan arkadaş bu borcu geri ödemek zorundasın. birinden aldım parayı geri ödemezsen eğer sana bir daha kimse borç para veya ödünç para vermez diye düşünüyorum yani saçmalık bu ben olsam bir daha vermem yani eğer adam sana paranı geri ödemiyorsa çünkü bu adam dolandırıcı işte üç kağıtçı falan diye düşünürüm bir daha benden de para mara bulamazsın.

0

borç namustur. çünkü siz o insana güvenip ve inanıp borç veriyorsunuz o insan da sizin güveninizi boşa çıkartıyor. ve bir daha o insana borcunu ödemediği için ve borcuna sadık olmadığı için güvenemeyeceksiniz. o yüzden insanlar borçlarına namusları gibi sadık olmalıdırlar. tabii insan belki parası olmaz ama yine de borcu olan kişi yeter ki param yok illaki vereceğim kusura bakma diye kendini ifade eder .ve parası olduğunda verir. bu ayrı bir konu ama öyle insanlar varki alıp sonra veririm diyerek karşısındakine unutturacakğını zannediyor ama aslında kendini kandırıyor ve bu şekilde insanlarda olan kredisini bitiriyor.

0

borcunu ödemeyen insanlara diyecek birşey yok o insanın sözüne bir daha güven olmuyor . ben o konularda hassas bir insanım eğer borç yada başka konu söz verdiysem gün söylediysem ne yapar ne eder öderim o borcu yoksa rüyama bile giriyor o derece rahatsız oluyorum. keşke herkes öyle olsa ki insanlar arası güvensizlik olmasa .

0

insanların onuru ve şerefi için yaşaması gerektiğini düşünüyorum. sözüne sadık olmayan, insanları dolandırmaya çalışan kişilere hiçbir şekilde saygı duymuyorum.

0

borcunu vermeyen insan sözüne sadık olmayan,yalancı birnevi dolandırıcıdır.borç almak normal bir durum herkesin başına gelebilir.önemli olan borcunu ödemektir.şunu anlarım durumun yoktur ödeyemiyorsundur normal karşılarım derim sorun yok olunca verirsin.fakat şöyle insanlar var bu yalanları söylüyorlar sonra da ellerinde son model telefon,en pahalı ayakkabılar,ceketler,kabanlar.yani böyle insanlardan hayır gelmez.

0

üćkağıtcı yalancı dolandırıcı düzenbaz aşağılık bilerek borcunu vermezse aynen bunlar birde kul hakkı