0

boruları l şekline getirip su ve mama kapları haline getirilebilir, kartonlardan küçük evler birkaç minder yardımıyla yapılabilir.

0

sokak hayvanları için kapılarımızıbın önüne bir kap su ve yemek koyabiliriz. soğuk havalarda barınacakları onları soğuktan koruyacak bir şeyler koyabiliriz. hayvanlara kötü davrananları yada arabayla çarpıp kaçanları , şiddet uygulayanları hemen ihbar etmeliyiz ve mani olmalıyız. evde kalan yemeklerimizi sokak hayvanları için mamaya dönüşmek üzere toplanan toplama alanları oluşturulmalı mahallelere bu sayede daha çok yiyecek toplanır . bizi yaradanda onları yaradanda allah tır. onlara yapılan her kötülüğün illaki cezası olmalı. cezalar ne kadar ağır olursa okadar caydırıcı olur. onları korumak hepimizin görevidir.

0

aslinda sokak hayvanlarının oncelikleri barinabilecekleri bir yer ve bulabilecekleri bir yiyecek. disarida sokakta ya da mutarligin bir parkin bir köşesine karton kutu yapip icine ve üstüne naylon, battaniye, kazak tarzi seyler konulup hem soguktan hem yagistan korunmasini saglayabiliriz. ve bu kutularin cevresine yiyecek ve su birakabiliriz. tabi bazi kisiliksiz kisiler bunları bile dagitiyor ya.

0

kapılara 1 kap yemek ve su koyulmalıdır herkesi bilgilendirilmelidir bu yardım hakkinda

0

tabiki su dunyada en cok sadiik olan sey bizim en guzel dostlarimiz hayvanlar.hayvanlar demek biraz abes gibi ama iste bu hayvanlar icin once biz halk olarak cok gorev dusuyor hele kis aylarinda daha kotu bu zamanlarda tabiki bizler korumak icin baraka yapmak vede tabiki asisiz hayvanlari belediye yardimi ile asi yaprirmak onlara barakalrda elimozden geldikce bayat etmekler su vede et kemik gibi atilcak malzemelrri onlari toplayip bizler gonullu olarak yapmak veya daha durumu iyi olanlar dan yardim istemek onlar icin elimizden geleni yapmak.yazin ise tabiki kaplara su koyup onlara disarda susuz kalip yok olmasinlar die ilgi gostermekdir.

0

bu kış şartlarında sokak hayvanları barınacak bir mekan ve karnını doyurması için yiyeceğe ihtiyaç duyar. yaz ve ilk bahar aylarında barınma ihtiyacı o kadar gerekli değildir. fakat kış aylarında havalar soğuk ve rüzgarlı olduğu için barınma büyük önem arz ediyor.

0

sokak hayvanları için öncelikle evimize almalıyız. evimizde alacak yer yok ise onlara bir yemek de olsa bir süt de olsa onlara sokağı bırakmalıyız onlar da yiyerek çok büyük sevap kazanırsınız.

0

sokak hayvanları için bir çok şey kolaylıkla yapılabilir.kapılarımızın önüne bir kaba şu ve bir kama yemek koymak onlar için büyük birseydir.ayrıca bu soğuk havalarda onlara bir battaniye örtmek de onlar için büyük bir şeydir.bizim için küçük onlar için büyük olan şeyler bizim hayvan sevgisini ve büyük bir sevap işlememizi sağlar.ayrıca hayvan sahibi edinebiliriz fakat bunları petshoplardan değil sokaktan yapsak daha yararlı olur.

0

küçük kaplara su ve yiyecek koyarak günlük ihtiyaçları karşılanmalıdır.

0

herkes elinden geldiğince bir sokak hayvanının karnını doyursa aç hayvan kalmaz.

0

sokak hayvanlarına barınak yapılarak sokaklarda başı boş gezen hayvanları belediyeye haber ederek toplattırıp bu toplama merkezlerinde yaşamını sürdürebilmesi içinde evlerimizde artan ekmek ,yemek olsun çöpe atacağımıza bu toplanma merkezlerine vermemiz en güzeli olur.

1

hep birlikte onlara sahip çıkmamız gerekir. onlara sevgi göstermek gerekur