0

bilardo sporunda türkiye'nin adını duyuran profesyonel 3 bant bilardo oyuncusu semih saygıner, 12 kasım 1964 yılında adapazarı'nda doğdu. babası terzi faruk bey, annesi süreyya hanım'ı 1978'de gerçekleşen bir trafik kazasında kaybetti. anne ve babasının vefatının ardından lise öğrenimini yarıda bıraktı. 16 yaşında bilardo oynamaya başladı

bilardoya ilgisi lise döneminde başlayan semih saygıner, ilk başarısını 1981' de katıldığı istanbul bilardo şampiyonası'nda birincilikle kazanarak elde etti.

1988’de türkiye’de gerçekleşen ve uluslararası arenada ünlü bilardo sporcularının da katıldığı bir gösteri turnuvasında etkili bir performans ortaya koydu ve tüm bilardo camiasının ilgisini çekti.

1991 german open turnuvası ve istanbul efes pilsen grand prix’indeki başarılarıyla adından söz ettiren saygıner, 1992’de almanya’da yapılan berlin dünya şampiyonası’nda son oynadığı maçta, dünya 3 bant bilardo şampiyonu raymond ceulemans'ı 3-0 yenerek dünya 8.si oldu. 1993’te berlin’de dünya 3.sü olarak dünya klasmanı'nda altıncılığa kadar yükseldi.