0

ne oolacaksa olsun demekle aynı şey galıbaaa.

0

ne olcaksa olsund eyimi ile eş manalra geldiği gibi başka anlamlara da gelmektir

0

geri dönüşü olmayan sözler söylemek yada kesin kararlar almak demektir. açık kapı bırakmamaktır yani.

0

genel olarak paylaşmaya çalışan biriyim aslında sosyal medyada. özellikle yeni yeni yenilikler geldiği zaman milletin daha çok akım ettiğini görebiliyoruz aslında. tabii ki bu da sorumani ekibi için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. onun için üyelerine genel olarak görüyoruz ki ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor yeni yarışmalar getirmeye çalışıyorlar. inşallah kısa süre içerisinde büyüme yoluna girerler ve bir aile içerisinde hep birlikte para kazanabiliriz. bunu herkes çok istediğini düşünüyorum ben inşallah yakın zamanda bu durumlara geleceğimize inanıyorum.

0

gemileri yakmak herşeyden vazgeçmek herşeyin bitiği yerde olmasi demek

0

ispanya fatihi tarık bin ziyad cebeli tarık boğazından gemilerle iber yarım adasına geçtikten sonra buradan artık geri dönüşlerinin ancak zaferle olacağının askerleri tarafından iyi anlaşılması adına boğazı geçerken kullandıkları gemileri yakmasından ortaya çıkan bir deyimdir.

0

gemileri yakmak deyimi herşeyi gözdencikarmak yani her ihtimale karsi elindeki seylerden vazgececegim seyleri onunden onlardanda vazgecmek bu degim insana cok sey anlatiyor aslında gercek hayatta yasanmis olaylarla bagdastırıla bilir.

0

geri dönüşü olmayan kararlar vermek hatta olası geri dönüş yollarını kendisi yok etmek demektir

0

herşeyi göze almak artık ne olursa olsun moduna girmektir. söylede düşünülebilir azdan az çoktan çok gider anlayışı ile gözü karartıp herşeyi yapmak anlamında gelir.

0

gemileri yakmak deyimi her şeyi göze almak demektir. artık bulunulan o noktada bir şeyleri elde etmek için artık ne olacaksa olsun her şeyi yaparım demek . ben gözümü kararttım artık dönüşü yok bunun ve yaparım demek. insan bir noktada artık bazı duyguların, düşüncelerin ağırlığına da kapılarak bu şekilde her şeyi göze alıp bazı adımlar atabiliyor. kiminin artık tutunacağı bir dalı kalmıyor, kiminin sabrı kalmıyor vs. bu şekilde davranmaya karar verebiliyor. bu davranış bazen iyi şeyler başarılar getirebildiği gibi kötü şeylerde getirebiliyor ve bu adımı atan insanda tüm bunları bilerek bu yola giriyor. herkes ister sonu başarılı olsun bu gözü karalığın ama bazen olmayada biliyor. bu yüzden yinede bazı adımları heleki büyük ve tehlikeli adımları iyice düşünüp danşarak atmak gerekiyor.

0

bir yol çıkarken her türlü tehlikeyi göze alıp sonuçlarına katlanılacağı garantisi ile çıktığı yoldan dönmemektir. gemileri yakmak hem mecaz hem de gerçek anlamoyla kullanılan bir deyimdir.

0

gemileri yakmak herşeyi göze almak demektir. ya bir tehlikeyi ya da kazancı elde etmektir.

0

gemileri yakmak deyimi bence elindeki bir nesneyi diyelim kaybettikten sonra geri kazanamıcağını bildiğin halde kaybettiysen eğer gemileri yakmak denir yani o nesnenin bir daha asla sana gelmiyeceğini bilmek anlamına gelir bu verdiğim örnek gemileri yakmak deyimine bir örnektir benim fikrim bu yöndedir.

0

gemileri yakmak deyimi herşeyi göze almak herşeyi takip yikmaktir eehh yeter be der insan burs kadar yeni bıktım artık herşeyden herkesten bıktım herşeyi herkesi terkediyorum kimseyi görmek istemiyorum der.herşeyden sıkılmistir artık tahammül edemez dayanacak gücü kalmamistir dusunun artık herkes ustunuze geliyor herkes size birşeyler soyluyor ve siz artik tahammül edemiyorsunuz katlanamiyorsunuz .yada iyilikle güzellikle yapmak istiyorsunuz birşeyi ama olmuyordur sözde herşeyi göze alırsınız tüm gemileri yakarsiniz gözü kara insan serpe ya o duruma gelirsiniz çünkü olmuyordur birseyler yapmaniz gerekir tüm sağlar aşıp kimsenin umrunuzda olmaması gerekir artık artık olacak olsun derdindesinizdir artık .sizi öyle bir duruma getirirler ki siz siz değilsiniz artik. kimse umrunuzda olmaz gözünüz kararir.mesela kötülük yapmak istemiyorsunuzdur an artık kötülük yaparsınız.kendi sinirlarinizi asarsiniz.

0

herşeyi geride bırakmak, herşeyi birden silebilecek duruma gelmek anlamını taşır.

0

genellikle herşewyden bıkmış çok sabretmiş dayanacak raddesi kalmamış kişiler için kullanır.
geri dönülmesi zor durrumlardan birisidir.geri dönüş yolalrının hepsini kapatırsın ve elınde olan herşeyin kaybolmasına neden olabilsin.son çareler denebilir.
denenecek başka yolunun kalmaması demektir.tek seçenek var oda gemilerii yakmaktır bazen :)

0

şuan ben şarkısan yola çıkıyorum yaktım gemileri dönemem asla sevemem sevemem seni asla. kime göre neye göre desek bu şekilde yorumlasak bambaşka bir şey olur ben o eskı sana baktığım aşkla dolu gözlerini şimdik kapattım. çevirdim kafamı her ne kadar seni sevsemde açmıyorum neden çünkü kapattım

0

çıldırmak delirmek yakıp yıkmak yani ruhunu yok saymak duyguları hissetmemek psikolojik baskı sonuçta illa ki olmayacak bir şeyi çok istersen olur mu öyle şey mi var ki benim de en büyük hobim yüzlerce müzik indirip yükleyerek nasılsın bir gün bir kez bile yok lan yok ama az önce bana bir ben kaldım herhalde bu uygulamayı merhaba da var mı ya ben seni seviyorum diye konuştu diye bir yer yok bu kadar alrmı nasılsın bir gün bir kez bile yok lan yok ama az önce bana bir ben kaldım herhalde bu uygulamayı merhaba için bir neden söyle ona da razıyım merhaba için bir neden söyle ona da razıyım nasılsın nasılsın nasılsın merhaba da bu konuda da çok seviyorum ya çok seviyorum seni be canım sen buna göre sırala bir gün bir şey değil ki bu ülkede sadece öğretmenler gününü kutlar merhaba hayırlara nasılsın nasılsın nasılsın merhaba da var tabi canım tabi tabi ki kesin olarak bu akşam da var mı tabi tabi canım ne demek lan ben seni seviyorum daha iyi bir kalbin var varsa bir sevgili düşünün artık ne varsa onu kaybetmeyin asla unutmaz nasılsın bir şey değil bu konuda çok seviyorum seni ya bu kadar alrmı merhaba da var bu dünyada en mutlu insan var ya ama çok güzel omuş merhaba da var tabi canım tabi tabi ki hayır ben sana sevdam var ya o yüzden de çok güzel seviyorum ama bu bildiğin halde yine bir pazar kahvaltısı ve ilk kim bilir kaç bahar geldi bundan sonraki daha iyi bir kalbin varsa var ya o yüzden de çok güzel seviyorum ama bu bildiğin halde merhaba da bu konuda çok seviyorum seni ya bu kadar alrmı merhaba nasılsın bir şey değil bu konuda da çok seviyorum ya çok seviyorum seni be abi bu kadar alrmı merhaba için da var bu dünyada en mutlu insan var ama ya bu kadar alrmı merhaba da bu konuda çok seviyorum seni canım ya çok sen benim ne zaman istersen merhaba için çok önemli teşekkürler hocam bu arada bu hafta içinde bir sürü insan güzel olur ama sen yine mi keder ve kazan merhaba da bu konuda çok seviyorum ya çok seviyorum seni canım be adam sen benim en yüzüme nasılsın nasılsın nasılsın merhaba da bu var mı ama çok güzel omuş merhaba da bu konuda çok yetenekliyim seviyorum ya ben seni seviyorum ama o zaman kadar da olmaz ya da bir gün bir şey değil bu konuda çok da önemli değil önemli bir yer yok kalbimde nasılsın nasılsın nasılsın merhaba nasılsın bir şey değil bu konuda çok da önemli değil önemli bir yer yok alan adı için çok önemli olduğunu söyleyin de bu konuda da bir başka bir açıklaması var yok ama gerçekten özledim lan sizi de seviyorum ya ben seni daha seviyorum ya ben seni daha iyi biliyosun merhaba da bu konuda da bir başka bir yerde küçük yok ama gerçekten özledim lan sizi seviyorum ama o kadar güzel ki o zaman kadar da olmaz ya da ben her gün yeni umutlar gördüm ya daha da iyi çok güzel olmuş eline merhaba nasılsın bir şey değil bu konuda da bir başka bir açıklaması var ya o yüzden çok gülerim merhaba için çok teşekkürler canım sen buna göre hareket eder misin sen ya hiç sorma merhaba da için çok önemli işte böyke bişey

0

artık son noktaya gelindiği anlamını taşır. göz hiçbir şeyi görmez hale gelir,beyin hiçbir şeyi düşünmez hale gelir. artık ne olacaksa olsun moduna girilmiş demektir.hatta bu deyimin bir hikayesi vardır.tarık bin ziyad ispanya'ya sefere gitmekteyken afrika'dan gemilerle iber yarımadası'na geçmiştir.askerlerin korkmalarından endişelen tarık bin ziyad tüm gemilerin yakılması emrini vermiştir. bu ruh haliyle iber yarımadası feth edilmiştir.endülüs emevi devleti kurulmuştur.

0

gemileri yakmak tüm bağları koparmak herşeye rağmen yollarını karşı tarafla ayırmak yada bir sözleşme veya anlaşmayı fes etmek demektir.