0

ben görücü usulü evlenmeyi uygun görmüyorum insanlar sevdikleri ile evlenmeli bence mesela ben eşimle birbirimizi severek kaçarak evlendik ama kimseye kaçarak evlenmeyi tavsiye etmiyorum herkes babasının evinden gelinlikle çıkmalı bence ben bu yüzden çok pişmanım kaçarak değil de sevdiğim kişiyle ailemin rızasını alarak evlenmeliydim kimileri görücü usulü evlendikten sonra hiç anlaşamıyorlar bir iki sene sonra boşanıyorlar bence aşk evliliği daha güzel ve daha huzur verici insan tanımadığı biriyle evlenir mi hiç eskiden insanlarımız hiç görmediği birisiyle evlenirim iş nişanlıyken bile birbirlerinin yüzlerini görmezmiş ama bu çok yanlış bir şey mesela benim anneannem zorla evlendirmiş istemediği halde evlendirilmiş anneannem evlendikten sonra kocası 3 sene sonra ölmüş verme annem şu an iki çocuğu ilanı duruyor anneannemin hayatı çok zor geçmiş o yüzden görücü usulü evlenmeyi mantıklı bulmuyorum

0

evet görücü usulü evlenmeyi uygun görüyorum çünkü insanlar eninde sonunda birbirlerini bütün özellikleri ile tanıdıkları için tanışma evresini de meşru bir dairede aynı evin çatısı altında gerçekleştireceklerinden dolayı bence en sağlıklı yöntemdir. ama iyi araştırarak yapılması gereken bir usuldür.

1

şuan ki günümüzde ben bunu uygun görmüyorum. insanlar birbirini tanımalı ve yuva kuracak insanla iletişim kurmalıdır.

2

görücü usulü evlenmeyi hiç uygun görmüyorum. çünkü insanlar beraber bir hayat kurmaya karar vermeden önce birbirleriyle vakit geçirip az çok birbirlerini tanımaları gerekir.

0

asla. öyle bir evlilik insanlara ne kadar mutluluk getirebilir ki?. görücü usulü ile dışarda bakışıp birbirinden hoşlanan insanların yaptığı evlilik aynı mantık demektir.

0

benim tarzım değil,bana uymuyor. hayatın ne getireceğini de bilemem. bu şekilde evlenip çok mutlu olan evliliğin için de birbirlerini tanıyıp çok seven aşık olan tanıdıklarım da var tabiki bu iş biraz da şans işi.

0

görücü usulu evlilikte daha çok aşk değil mantık ilişkisi olduğunu düşünüyorum yani birey mantık evliliğine karşı değilse uygundur. ama ben tecihi aşk evliliğinden yana kullanıyorum.

0

çiftlerin birbirine hiç görmeden evlenmelerini uygun bulmuyorum . benim bir akrabam kocasını ilk defa düğün gecesi görmüş.

0

şahsen ben bu tür şeyleri uygun görmüyoum. insanların kendi seçtikleri anlaşabildikleri kişilerle evlenmesi daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü evliliklerin temelidir.