0

fazla şekerli yemek bence ve dis fircalamamk bunlara dikkat ettigimiz surece sorumuzun olmayacağını düşünüyorum.

0

diş çürümesinin bir sürü sebebi olabilir ama benim bildiklerim genellıke şeker ve çikolata yiyenlerin dişi çürür. bence bu normaldir yani tatlı birşey yedikten sonra ağzınızı yıkamazsanız ve fırcalamazsanız dısınız çürüyebilir. benim sadece bir defa dişim çürüdü diyebilirim çünkü dişlerime cok dikkat ediyorum. benim için diş çok önemlidir dişlerimin her zaman beyaz ve parlak olmasına dikkat ederim . dişlerimi fırçalamadan evden cıkmam ağzım falan kokar dıye diş konusunda oldukca tedbirliyim. dişlerimi fırçalama dan evden cıkarsam eger kendimi bir garip hissederim. özgüvenini kaybetmiş bir insan gibi dolasırım. diş fırcalamak önemlidir her zaman dikkat edilmesi gereken bir durumdur.

0

diş çürümesinin en önemli sebeblerinden biri çok şekerli besin tüketmek ve daha sonra dişleri fırçalamamaktan dolayı oluşan diş minelerindeki şekerlenme diş çürüğünü oluşturur.
diş çürüğü sıcak ve soğuk içeceklerin bir arada tüketilmesinden dolayıda oluşur. ama başlıca sebebi dişi fırçalamamak ve çok şekerli çikolata tatlı pasta gibi yiyecekler ve içecekler tüketmektir. iyi günler dilerim.

0

diş çürüklerinin sebepleri çok çeşitli düzenli fırçalamak çok şeker yemek gibi nedenleri var

0

çikolata şekerli gıdalar duzenlı olarak ağız sağlımıza dıkkat etmıyoruz butun sebebler bu ve kemık yapısıda önemlı

0

diş çürümesinin birçok sebebi olabiliyor bazen kronik hastalıklardan bazense dikkatsizlik ve özensizlikten dolayı diş çürümeleri meydana gelmektedir. diş çürümesinin başlıca sebepleri şunlardır: dengesiz beslenme, aşırı hazır yiyecek ve içecek tüketmek, şekerli gıdaları çok fazla tüketmek, düzenli olarak diş fırçalamamak, diş kontrollerine gitmemek, iyi olmayan diş macunları kullanmak, dişlerle uzun süre oynamak bu tarz şeyler diş çürümesine sebep olmaktadır. diş sağlığına dikkat etmemek diş kaybına sebep olmaktadır.

0

yediğimiz içtiğimiz hersey bunlardaki asitler dişlerimizi en az günde 2 defa fırçalamalıyız fırçalamaz didlerimize bakmazsak elbetteki çürür dönüşü olmaz ...