1

yunanlıların sahiplenmeye çalıştığı değerlerimizden örnekler verir misiniz?

Malum bizim meşhur olan çoğu değerimizi sahiplenme derdindeler, size göre bunlar hangileri?

3 cevap
1

dünya lezzetlerini tanıtan bir sosyal medya sayfası takip ediyorum ve orada çok fazla türk yemekleri videoları yayınlanıyor. türkiye'de çekildiği, kimden alıntı yapıldığı açıkça yazmasına rağmen yunanlılar altına gelip aslında yapılan şeyin yunanlılara ait olduğu, en güzel onların yaptığını yazıyorlar. ve yine hayretler içinde izliyorum ki türk olmayan insanlar gelip yunanlıların tek bildiklerinin çalmak olduğu, aslının türklere ait olduğunu içeren yorumlar yapıyorlar. çok keyif alıyorum gerçekten bunları okurken.

genellikle bu yorumlar türk kahvesi, baklava, meze, deniz ürünleri vs. gibi ürünlerde oluyor. ayrıca türkiye'de lavaş olarak bilinen ekmeği de ermeniler türkler bunu bizden öğrendi gibi yorumlarla baltalamaya çalışmışlardı bir paylaşımda. onun cevabını da yine türklere kalmadan başka yabancılar verdi ve ben hayretle izledim. sonuçta bir arada, iç içe geçmiş toplumlar bunlar zamanında. esinlenmeleri kadar normal bir şey yok ama gereksiz sahiplenmeler komik oluyor. zaten tüm dünya olmasa da çoğu insan bunun farkında.

yine komik bir durumu da yazmadan geçmeyim. ip atlar gibi mont giyen bir türk videosu yabancı sayfalara düşmüş. türkler de gidip tebrikler bu yunanlılar harika gibi yorumlar yapmışlar. her şeyi sahiplendikleri için bizde milletce bazen böyle aptal şeyleri onlara itelemeye çalışıyoruz açıkçası bu da eğlenceli bir dostluk çekişmesi diyelim. keşke her konu böyle olsa.

0

ya sahiplensinler daha iyi ya taklitler aslini yucelfir.bu topraklarda turkler var oldukca inanin bize ozenen daha cok topluluk cikacaktir

0

yoğurt, baklava, kahve gibi örnekler ilk aklıma gelenler.