1

cahillik; yaşamanın anlamını bilmeden yaşamak, kendini geliştirmemek, öğrenmeye kapalı olmaktır cahillik. bu sebeple eğitim seviyesi düşer, kalitesiz eğitim olur cahilliğin olduğu yerlerde.

0

hic bir sey bilmeyen dunyadan haveri olmayan insanlqr

0

çok kısa olarak şu dünyada sana verilen nimetlerin ve allah tarafından bu dünyaya çağrılmakla verilen değerin farkında olmamaktır. daha sonra inşallah uzun yazmak isterim bu konuda.

1

yazmayı yada okumayı bilmemek cahillik değildir. cahillik yobaz beyinlerde baş rol oynar

0

cahillik size şöyle anlatabilirim yani hiçbir şeyden haberi olmayan pek bilgisi olmayan kelime dağarcığı az olan insanlara cahil denir. hayata at gözlüğüyle bakan insanlara cahil denir cahil nasıl olunur derseniz eğer 7/24 oyun oynayan insanlara cahil denebilir yani hiç kitap okumayan insanlara cahil derler yani adam koca gün televizyon başında işte oyun başında ise hiçbir bilgi öğrenemiyor sağa sağdan soldan kimsenin muhabbet etmiyorsan bu adama cahil derler cahilde bu şekilde olacağını düşünüyorum.

0

bilgisi yok fikri çok demektir. her daim çok konuşur boş konuşur bir insan modeli

0

cahil olmak kolaydır zaten cahilin çok olduğu yerde akıllı olan delidir cahil olmak için hiç bir şeyi anlamayan doların yükselmesinin bizi etkilemediğini sananlardır cahillik bilgisizlik boş eleştiricilik ve geri kafalılıktır mesela kız çocuğunun kendi çocuğu olmadığı halde kapanmasını isteyen bir adam cahildir mesela cahilden uzak durmak daha iyi bence.

0

her eğitimli insan cahillikten kurtulmuş değildir.

1

türkiye gibi cahil bir ülkede eğitim seviyesi demektir. yanlıştır.