1

acele etmekten, telaşlanmak, herşeyi birbirine karıştırmaktır.

0

iki ayağı bir pabuca girmek, acele görülmesi gereken bir çok işi aynı anda yapmaya çalışırken oluşan stres durumunun kişilerde yarattığı gerilim heyecan vs gibi karışık duygusal halini anlatır.

0

acele ederken telaslanmak demektir kisitli bir zaman icinde heyecan yapmak demektir

0

iki ayağı bu papuca girmek deyimi genllikle acele ederken kullanılır .mesela kızlarda genellikle sevgilisi dışarı çıkalım dediğinde kız hazırlanırken erkek kapıya dikilir ve hadi hızlı ol diye sürekli telefon eder çünkü beklemek istemez kadında hazırlanırken hızlı olayım diye birbirine karışır etrafı dağıtır hazirlanayim derken. genellikle acele edilmesi gereken bir durum olduğunda kullanılır iki ayağı bir papuca girmek deyimi acele edeyim derken etrafı birbirine katar götürür mesela .örneğin ben zaten sakarim bide bana acele ettirirlerse olacakları düşünemiyorum artik:) çünkü sürekli biryerlere takilirim herşeyi birbirine katarim artik. yani vakit kisitliysa hizli olayım acele edeyim derken bulacak illaki sakarliklar olacak yani bu durumda .

0

bir insanın işi çok ise , zaman da kısıtlı ise,çok acele etmesi ğerektiğin den, bu acele durumuna ,iki ayağı bir papuca girmiş durumu deniliyor. mecaz ' i olarak o durumu bu şekilde benzetmiş atalarımız.

1

birinin ya da birilerinin yüzünden çokça acele ettirilmek

1

yapacağı işlerin fazlalığından ve yoğunluğundan birbirine karışması, aceleden ne yapacağını bilememek.

1

çok telaş yapmak, aceleden ne yapacağını şaşırmak.

1

eli ayağına dolanmak, acele ile işleri yapatken nereye yetişeceğini bilememek