0

bişey demek istediğim mümkün mü acaba ? çok aşırı el yakıyor . ben bu fiyatları , komisyoncuya ve nakliyat işçilerine bağlıyorum. tarladan veya seradan gelene kadar aşama aşama fiyatı daha da artıyor ve. enflasyon da aldı başını gitti. fiyatlar çok sakat. insan et bile yiyemiyor artık doğru düzgün. yemeklerin vazgeçilmezi olarak soğanı insanlar almak zorunda kalıyor. umarım bu fiyatlar düşmeye başlar . yoksa daha da artar ise çok sıkıntı olabilir.

0

artik birsey diyemiyorum. daha tarladayken urunlere hastalik vurmasina mi yanayimmm... depolarda saklaniyor ttuluyor denmesine mi yanayimmm yoksa sogan ithalatinda gumruk vergisinin %0 olmasina mi. ya artik oyle bi hal aldi ki bu durum hangisine inanacagimiza sasirdim kaldim vallahi. kanallar desen bambaska bir dunya. biri diyor depolarda sogan saklaniyor biri diyor hayir yok oyle birsey. hani desem madem bu soganlar depolarda tutuluyor diyorsun niye birsey yapmiyorsun... madem boyle birsey yalandi bu sefer sogan ithalaticniye simdiye kaldi. niye daha once yapilmadi peki diye aklima geliyor. anlamis degilim gercrkten. eger boyle giderse olan halka olacak.

0

bütün yemekler genelde soğanla yapıldığı için aç kalınırdı heralde lezzet olmuyo olmadınmı

0

artık kötüye mi gidiyoruz desemmmm.... ne desem hiç bilemiyorum. bu pazar fiyatlarını gördükçe ne olacak halimiz diye düşünmeden edemiyorum resmen... çiftçilerinde bu sene soğan hasatlarında, soğanların bir kısmının hastalıklı olduğunu söylemişlerdi. çiftçilerin ve toptancıların ellerindeki soğanların ancak ocak ayına kadar yeteceklerini bildirmişlerdi habercilere. ve beklenilen de oldu. eldeki soğan stoğu azaldı, soğan fiyatları da uçtu. bakalım hükümet soğan ithalatı yapacağını duyurdu ama ne kadar etkili olabilecek bu fiyatlara, bakıp göreceğiz. inşallah hem tarımımızda hem de ihracatlarımız düzene girer de sürekli birşeyler ithal etmek zorunda kalmayız. temennimiz o yönde ama bakalım.

0

ne diyebilirim ki elden ne gelir yakında aldığımız nefese bile para isticekler yakında ya valla iki haftadır evde patates yok nedeni de manav amca parası yok diye patates almaya gidemiyor
çuvalla alıyoruz bizde ama manav amca patates pahalı diye almaya gidemiyor düşünün :(

0

kuru soğanın 7 tle 'ye çıkmasına yoook artik bu kadar da olmaz diyorum. yuh diyorum.

0

sogam sevmedigim icin bana zarari dokunmuyor :)