0

stokçu ne demektir?

4 cevap
0

tlc kanalında kupon hastaları diye bir program var. onlar da kuponlarla neredeyse marketteki tüm ürünleri alıp stok yapıyorlar. garajlarini markete cevirmisler. bizlerde stokculuk mali saklayıp insanlar bulamayınca pahalıya satmak demek.

0

stokçu, piyasada az bulunan malların satıcılar tarafından saklanması ve pahalıya vatandaşa satılması durumudur. işin aslı stokçuluk yerine göre hem iyi hem de kötü olarak adlandırabiliriz. eğer mal piyasada az bulunuyor ve bunu da satıcılar fırsat bilip malları saklayıp sonra ortaya çıkarıp fahiş fiyatlardan vatandaşa satması hiç hoş olmayan bir durumu ifade eder. bundan dolayı bu tarz stokçuluk kötü olan bir iştir. aynı zamanda elinde fazladan mal bulundurmak niyetiyle toptan ucuza almak için çok alıp bunu ileride kullanmak için stok yapar. bu davranış biçimi normal olan bir durumdur. parası olan satıcı malın ileride zamlanmasından etkilenmemek için önceden çokça o maldan alıp stok yapmasıdır.

0

kar yapmak için birnevi geçimini sağlayabilmek için insanların bulduğu iş yöntemidir bir malı veya ürünü ucuzken alıp elinde biriktirip fiyat artığı zaman ürünü veya malı satan kişi veya kişilere stokçu denir

0

belli başlı ürünleri stoklayıp fiyatı artınca aldığından yüksek meblağaya satan insanlara stokçu denir.