0

hamilelik sürecine girdiğiniz zaman gereğinden fazla yatmamak lazım özellikle 4. aydan sonra dikkat etmek lazım. sabah akşam spor yürüyüş yapmamız lazım. ağrı ve kramp olduğu zaman sıcak subtorbasi kullanabilirsiniz . ne kadar dikkat edilsede ilk doğumlar biraz zor geciyo . son ayda bol bol hurma tüketebilirsiniz. bunun için önerilen. bazı dualar var okuyabilirsiniz . işe yariyo gerçekten.

0

doğum haftası yani kırk haftaya girildiği zaman kendini yormadan yavaş yavaş merdiven inip çıkmak, hurma yemek ve ahududu çayı içmek çatının kolay açılmasını sağlar. birde ıkınmayı yarıda kesmemek acidan kaçmamak kararlı olmak hızlı bir doğum süreci oluşturur. doğum anında vajinal bölgeye zeytinyağı dökmek de doğumu kolaylaştırır. şunu da bilmek gerekir ki düzgün bir kesi şekilsiz yırtıklara göre daha çabuk kaynar ve daha kolay dikilir acısı da on günü bulmaz geçer o yüzden kesi yaptırmama konusunda ısrarcı olmak iyileşme sürecini de uzatır gerekli anda yapılmazsa doğumu da zorlaştırır. bir de doğum sancısı çekerken secde pozisyonu almak çok etkilidir. sancıyı son yarım saate kadar ayakta yürüyerek ve çömelip kalkarak çekmek de doğumu hızlandırır. doğru ıkınma çok önemlidir yarıda kesmek nefesi ve sancıyı boşa harcamak olur. son olarak kişisel görüşüm bağırmaya harcayacağın enerjiyi bebeği itmeye harcamak en mantıklısı. ilk doğumumu sadece üç saat sancı çekerek yapmış biri olarak hiç bağırmadım. ve tavsiye etmiyorum.

0

doğum sırasında doğum yapan kişiyi sakin ve neşeli tutmalıyız ağlatmamalıyız panik yapmaması lazım dünya'da en zor 2. sey çocuk doğurmaktır.

0

öncelikle bebeğin kafasına zeytin yağı sürülmelidir bu bebeğin daha kolay çıkmasını sağlar