0

normal doğum faydaları istediği kadar doğum yapabilir doğumdan hemen sonra bebeğiyle ilgilenebilir rahatca ve içerisinde bununan pis suyun dışa çıkıcağı için içerisinde kalmayacaktır.

0

normal doğumda annenin vücudu yenileniyor ve istediği kadar doğum yapabilir

0

normal doğum bebekler ve anneler için daha iyidir bebeğin solunum riski daha düşük ve daha rahattır ve anne çabuk ayağa kalkar daha rahat eder yani sezeryanla kalkmak zorndasin ama zor yani normal doğum temiz bir doğumdur bebeğini canlı canlı doğurduğunu görüyorsun :) çıkar çıkmaz onu görüp oda seni görüyor ne güzel ama çok zor ya :(

0

normal doğumda anne yeniden doğmuş gibi olur . vücudu daha çabuk toparlanır. hücreleri yenilenir .bebek için faydasını bilmiyorum . anne için oldukça iyi . en azından kesilip , biçilmiyor . sağlık açısından normal doğum yararlı .

0

bebeklerde solunum sıkıntısı riski daha azdır,normal doğum sırasında bebekte meydana gelen hormonal dalgaların bebeğin doğumdan sonra anne ile bağlantı kurmasında faydalı olduğu düşünülüyor,bebekte salgılanan endorfin hormunu bebeğin kordon kanında tespit edilmiş,bu bebeği dış dünyaya hazırlıyor,anne memesini emme konusunda daha iyi oluyorlar,anne'nin iyileşmesi ve günlük hayata dönme süresi daha kısa,anne ölüm oranı daha azdır,normal doğum sonrası enfeksiyon ve kanama oluşma riski daha azdır. ve ağrı şikayetleri daha azdır.

0

öncelikli olarak annenin ayağa kalkması açısından faydası vardır normal doğum yapan anneler sezeryan yapan annelerden daha çabuk ayağa kalkarlar öbürü de çocuk açısından bildiğimiz üzere sezeryan genelde 9 ayını doldurmadan yapılıyor ki bu çocuk açısından biraz tehlikeli istenilen kilonun çok altında olması prematüre bebek olmasına yol açabilir veya ciğerleri bu süre içerisinde yeterince gelişmemiş olursa kortizon ile tedavi edilmesi gerekir ve bunun gibi daha birçok etken var hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından normal doğum daha sağlıklıdır.

0

normal doğumun sadece anneye değil bebeğede faydası vardır bebek doğum kanalından geçerken ağzıyla temas ettiği tüm mikropları atar.

0

çok çok büyük yararları vardır bir kere her doğumdan sonra kadının vücudu yenilenir normal doğumdan sonra tekrar normal doğum yapabilir kişi ama sezeryandan sonra normal doğum yapamaz bu bile sağlıkla ilgili bir etmen

0

öncelikle içinde ne kadar iltihap ve mikrop varsa normal doğumla gider ama başka yönden içinde kalır sağlıklıdır ama çok zor bence annem anlatırdı bütün kemiklerin birden kırıldığını düşün derdi

1

normal doğum yapan kadın istediği kadar doğum yapabilir. ama sezeryan doğum yapan ise enfazla iki defa veya üç defa doğum yapabilir ömründe.