0

yerel yonetimler olacagi icin farkliliklar olacaktir... ki mesela istanbul icin konusayim, istsnbul belediyesini %50 - %60 oraninda ak parti cikariyor ama mesela kadikoy ilcesi chp ye veriyor... ayni sekilde esenler, sisli taraflari... ilceler tamamen bagimsiz. onlar icin birsey demek guc... ulke genelinde il bazinda bakarsak yine akparti cikar buuk cogunlukla....

0

bu seçim genel seçim değil.onun için il, il bakmak lazım. akp kazanır diyen arkadaşlar herhalde hayatlarından çok memnunlar.izmir ilinde chp adayı yine seçimi alır.ankara'da bu defa mansur yavaş kazanır gözüküyor.istanbul'da akp adayı önde gözüküyor.antalya chp alır.denizlide iyi parti adayı kazanır.genel anlamda akp nin oy oranı %40 ların altına iner.yani %37-38 de kalır bence.

0

seçimi her zamanki gibi yine ak parti kazanacaktır karşısına daha güçlü bir parti çıkmadıkça bu süreç böyle devam edecektir şu anda var olan partilerin esamesi bile yoktur.
ancak yeni bir sağ parti çıkarsa ve güçlü bir tutum sergilerse ak parti'yi devirebilir.

0

suan icin bence tabiki obur partiler hep cene yormakdan baska bir seyle ugrasmadiklari icin hep sozde kalir.o yuzden bu senede gene akp alir hemde cok rahat.

0

seçimi her sene olduğu gibi bu senede akp kazanır.