0

evet mükemmel bi döngü var farkında olmadan herkes birbirinin tamamlayıcısı görevinde

0

evet dünya mükemmel bir döngü içerisindedir yani bu kadar mükemmel olmuş olmasaydı dünyada nefes alamaz bir halde oksijensiz bir hayatımız olurdu.oksijensiz yaşayamayacağımız için dünyanın döngüsü mükemmeldir.

0

evet dünyanın eşsiz ve mükemmel bir düzeni olduğunu düşünüyorum. o kadar güzel yaratılmış ki herşey baktıkça bakarsınız geliyor. her şeyde bir sır olduğunu düşünüyorum yaratılışın kainatın sırları var bana göre. hepsi öyle güzeli doğa, canlılar yatçrsrılan herşey sadece bizler bunu kötüye kullanıyoruz o kadar. yoksa bakan göz için doğa gerçekten de çok güzel eşsiz yaratılmış ç

1

tam tersi dünya rezalet ve iğrenç bir düzen ve yasam içindeyiz düzensiz bir yasam içindeyiz diyebilirim. havadaki o sigara dumanı atmosfere verilen o zararlar araba egzoz dumanları sonra bide cinin halini bilenler biliyor çinde çok fazla motor egzozunun gazı arabaların egzoz gazları sigara dumanları milyon tane fabrikaların bacalarından cıkan duman fabrika bacalarına filtre takılmıyo zaten yani daha cok sey olduğu için artık para ile temiz hava satılıyor insanların yüzlerinde bezler var yani çinden biraz ibret almalıyız yani türkiyede sigara içen sayısı 20 milyonu aşkın hatta daha fazla arabaların egzoz dumanları bugün nerdeyse hemen hemen herkezin arabası motoru var bu gazlar felan çok cinde artık elektirikli arabalar çıktı onun için bunduan türkiyenin satın alması veya ithal etmesi lazım yani bence böyle olması lazım en azından fabrikaların bacasına filtre takılsa daha iyi olur millet herseyin ucuzuna kacıyolar aldıkları baca filtlerine bişey olunca dahada almak istemiyolar ve hava kirliliğine sebep oluyolar yani bu hem günah bişe bunun zararı hem insanlara oluyo hemde hayvanlara bitkilere yani ilerde onların çocukları olucak niye onlara güzel bir gelecek sunmuyosunuzda herseyin kötüsünü düşünüyosunuz yakında hiç kar yağjıyıcak hava sıcaklığı artıcak niye ozon tabakası yavaş yavaş deliniyor ve kar yağmıyor günümüzde esoilerdeki gibi kar yağıyorumu hayır yakında çine dönücez parayla hava satın alır hale gelcez yüzlerimizde hasta bezleri olnaya başlicak onun için dünyanın gidişatını hiç beğenmiyorum bence biraz daha fazla üstüne düsülmeli ve falasıyla dikkat edilmeli yoksa halimiz yaman diyilecek hale gelicez hani biraz dikkat edelim biraz üstüne düselim.

0

bu soruyu çok manidar buluyorum. ironi yaptığını düşünmek istiyorum.
afrikada insanlar açlıktan ölürken batı ülkelerinde insanların obezite tedavisi görüyor. sırf o ülkelerdeki yeraltı kaynaklarını ele geçirebilmek için ortadoğu ülkelerindeki insanlar birbirlerine karşı kışkırtılıp savaş çıkardıktan sonra çıkıyorlar ve 2 taraftan da insanlar öldürüp ben barış getirdim diyorlar. o ülkelere demokrasi getiriyorlar, barış getiriyorlar(güya) ama karşılığını da bir şekilde alıyorlar. ama bu ülkelerdeki insanların da hiç suçu yok değil kendileri yapıyorlar kendileri buluyorlar. hiç bir eğitim görmek istemiyorlar ,çalışmıyorlar, sonra çalışanlar onları eziyor. ama sonuç olarak bu düzen mükemmel değil hatta vasat bile sayılmaz.

0

elbette inanıyorum çoğu kimse söylüyor doğru mudur yalan mıdır bilmiyorum ama bana da çok mantıklı geliyor dünya güneşe birazcık daha yakın olsa sıcaktan dünyada hayat olmazmış birazcık daha uzak olsa soğuktan dünyada hayat olmazmış bu milimetrik düzenlemeler bir rahmet değil de ne allah'ın işi değil de ne?
ayrıca vücudumuzda kilometrelerce damar yolu var insanlar hala organ üretemiyorlar organ nakli ile çözüm bulmaya çalışıyorlar bir şekilde deri bile üretemiyorlar ne kadar acı ne kadar aciziz.
bütün bunlara şükretmekten başka yapacak ne var?

0

dünyada mükemmel düzen olsaydı adalet olurdu. bu derece kötülükler yaşanmazdı. dünyanın mükemmel bir düzeninin olacağına inanmıyorum.

0

kesinlikle hayır mükemmel bir düzen olsaydı şu an afrikada küçük büyük demeden insanlar ölmez doğu türkistanda ve suriye gibi daha gündeme getirilmeyen bir çok ülkedeki insanları bu durumda görmezdik.ingilterenin insanları ülkeleri sömürmesi uğruna yapılan eziyetler amerikanın herkesi korkutması arabistan gibi dini bir ülkenin islamla ilgili olan bütün kötülüklere göz yumması kabul edilebilir nişey olamaz ve mükemmel bir dünya düzeninden bahsedemeyiz .