0

çünkü faiz haramdır.islam dininde haram olan herşey aynı zamanda günahtır.sonuçta o aldığın faiz senin çalışarak kazandığın birşey değil.islam dini insanın alnının teriyle rızkını kazanmasını ister.

0

islamiyette faiz haramdır çünkü allahü teala bize şöyle buyurmuştur alnının teri atmadığın sürece o parayı alıp yemeğiniz kredi kartı zor kalmayınca zor durumda kalmayınca kredi çekmeyiniz buyurmuştur mesela yeni yılda piyango biletleri satılıyor mesela atıyorum o para bana çıktı fakat ben onda hiç alınteri dökmedim sadece yattığım yerde bilmem 70000 trilyon geldi o para bana haram oluyor allahü teala terin izin atmadı bu işte yorulmadınız çap alamadığınız bir işten para alıyorsanız bu helal değildir buyurmuştur allahu teala onun içinde faiz bizim hayatımız da haramdır fakat mesela bir ev alacaksınız kimsemiz yok abinin ablanız akrabanız yok ama krediniz var kredi çekebiliyorsunuz allahu teala en son çareyi kredi de arayın diyor eğer kimseniz yoksa iyi günler

0

çünkü islam anlayışına göre; faiz haksız kazançtır. örnek: bankaya gittin 15 bin tl para çektin. banka geri dönüş için senden 20 bin tl para alıyor. senin ondan almadığın 5 bin tl var. yani bankanın hak etmediği 5 bin tl bunun gibi haksız kazançları , önlemek için islamiye'te faiz haramdır.